Fuara katılım sağlamak isteyen öğrencilerin, “Yetenek Kapısı” platformu üzerinden İç Anadolu Kariye Fuarına kayıt yaptırmaları ve QR kodu almaları gerekmektedir
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenecek İç Anadolu Kariyer Fuarı 2022 (İKAF’22) Kayseri Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak.
Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) de paydaş olduğu 13 üniversitenin katılımlarıyla Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuarda, üniversite mezunlarını ve öğrencilerini, sektörün öncü firmalarının temsilcileri ile bir araya getirecek.
‘SEKTÖR ÖĞRENCİ BULUŞMALARI
ADINA ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON’
Konuyla ilgili bilgiler veren ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, İç Anadolu bölgesinde bulunan 13 üniversitenin paydaşı olduğu fuarın sektör öğrenci buluşmaları adına önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Özçifçi, fuarda iş dünyası ile bir araya gelecek öğrencilere yönelik, CV hazırlama, mülakat, mülakat teknikleri, atölye çalışmaları, söyleşiler, motivasyon gibi sunum ve eğitim programları etkinlikleri yapılacağını kaydetti. Öğrencilerin ayrıca sektörün öncü firmalarının temsilcileri ile bir araya gelerek staj ve iş imkânı bulabileceklerini de aktaran Özçifçi, tüm öğrenci ve sektör temsilcilerini İKAF’22'ye davet etti.
‘ÖĞRENCİLERİN KARİYER PLANLARINA
ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAKTIR’
Kariyer fuarında öğrenci ve mezunların önemli işletmelerle bir araya gelerek yeni fırsatlar elde edeceğini vurgulayan Aksaray Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Seyfullah Gümüşok, "Aksaray’daki sektör temsilcilerini fuara davet ekmek adına Kariyer Geliştirme ve Araştırma Merkezi olarak gerekli girişimlerde bulunduk” ifadelerini kullandı.
Fuarın katkılarından bahseden Gümüşok; “Öğrenciler ikili görüşmelerde, söyleşilerde ve atölye çalışmalarında farklı fikirleri tartışma imkânı bulacak ve kariyer planlarına önemli katkı sağlayacaklardır. Bölgemizdeki bütün öğrencileri ve mezunları düzenlenecek farklı etkinliklere katılmak, firmalarla görüşerek iş ve staj imkânlarını araştırmak ve 13 üniversiteden gelen öğrencilerle tanışmak için 16-17 Mart tarihlerinde Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenecek fuara katılmaya davet ediyoruz. Öğrencilerimizin fuara katılabilmeleri için “Yetenek Kapısı” platformu üzerinden İç Anadolu Kariyer Fuarına kayıt yaptırmaları ve QR kodu almaları gerekmektedir" diye konuştu.
‘ÖĞRENCİLERİ İSTİHDAMA YÖNLENDİRME
ADINA GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLACAK’
Öğrencilerin istihdamlarına katkı sunmak adına bu tür organizasyonların kaçırılmayacak fırsatlar olduğunu belirten Merkez Müdür Yardımcısı Oğuzhan Demiray, ayrıca geleceğin Türkiye'sini oluşturmak, geliştirmek ve gelecekteki nesillere de güzel bir ülke bırakmak adına bunların önemli adımlar olduğunu belirtti. Demiray, “Fuarlar bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlamakla birlikte gençlerimize cesaret verme, onları istihdama yönlendirme gibi imkânlar da sunmaktadır” dedi. Foto-Haber: Şeyda COŞAR