Aksaray’da Mevlüt S’yi (70) telefonla arayıp, kendisini polis olarak tanıtıp 12 bin Euro dolandıran Hüseyin B. (21), ikinci kez aynı iş yerine gelince polis tarafından suçüstü yakalandı.
Olay 20 Nisan günü Minarecik Mahallesi’nde bulunan bir iş yerinde meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mevlüt S’yi telefonla arayıp, kendisini polis olarak tanıtarak para istediği bilgisi üzerine harekete geçti. Bölgeye giden ekipler, önlem aldı.
Ekipler Mevlüt S. ile buluştuktan sonra Hüseyin B’yi gözaltına aldı. Yapılan aramada ise üzerinde 9 bin Euro ele geçirildi. 24 Şubat tarihinde ise aynı yöntemle Mevlüt S’yi 12 bin Euro dolandırdığı tespit edildi. Emniyete götürülen Hüseyin B, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 bin Euro Mevlüt S’ye teslim edilirken, 12 bin Euro paranın kayıp olduğu öğrenildi. Haber: Erkan ALTUNTAŞ