banner
Özel

1 yıl için hayatınızı heba etmeyin

Üniversite sınavının sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin tercih heyecanı başladı. Rehber öğretmen ve öğrenci koçu Songül Tektaş, aday öğrencilere üniversite tercihi yaparken dikkat etmesi gereken hususlar hakkında önemli tavsiyelerde bulundu. 2022..

1 yıl için hayatınızı heba etmeyin
banner

Üniversite sınavının sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin tercih heyecanı başladı. Rehber öğretmen ve öğrenci koçu Songül Tektaş, aday öğrencilere üniversite tercihi yaparken dikkat etmesi gereken hususlar hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.

2022 sınavının diğer senelerden çok farklı bir sınav olduğunu dile getiren Tektaş, “Her sene olduğu gibi bu senede tercih dönemi geldi çattı. 2022 yılında sınava rekor sayıda (3 milyon 243 bin 425 kişi) katılım oldu. Bu sayılara ulaşmada en büyük sebep ise barajın kalkması. Sınav sonuçlarının 18 Temmuz’da açıklanmasıyla tercih heyecanı başladı. Sonuçların en şaşırtıcı yönü ise alınan yüksek puanlara rağmen sıralamaları düşük olması. Bu durum yığılmaların oluşmasına sebep oldu” dedi.

‘BÖLÜM İSTEDİĞİNİZ BİR BÖLÜM MÜ? 

Tercihlerin nasıl yapılması gerektiğine dair açıklamalarda bulunan Tektaş, “Bilinmesi gereken ilk kural puana değil sıralamaya göre tercih yapılması. Puan bazlı yapılan tercihler istemediğiniz sonuçlarla karşı karşıya kalmanıza sebep olacaktır. Tercih yapılırken düşüneceğiz diğer önemli kriterler ise ‘Bölüm istediğiniz bir bölüm mü? Şehir size uyuyor mu? Bölümde ki akademik kadro nasıl? Kampüsü nasıl? Şehirde barınma imkânları nasıl? ulaşım nasıl?  Derslerin içeriğini kaldırabilir misin?’ bu soruları kendinize sorduktan sonra verdiğiniz cevaplar sizi doğruya itecektir” ifadelerini kullandı.

‘İSTEDİĞİNİZ BÖLÜM GELMİYORSA TERCİH YAPMAYIN’

Tektaş, tercih aralığının geniş tutulması gerektiğini ve örneğin 60 bine giren bir öğrenci tercihlerini 35 bin ile 100 bin arasında yapması gerektiğini söyledi. Gençlerin kafasını karıştıran bir diğer hususun ölü tercih konusu olduğunu dile getiren Tektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sıralama yapılırken ölü tercih diye bir durum yok. Yani tercih yapılırken sıralamadan daha çok istediğiniz yerleri karışık yapabilirsiniz. Ölü tercih olarak adlandırılan bölümler sadece listeyi dolduracaktır. Tercih listenizi oluştururken Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık ve Öğretmenlik gibi bölümlerde sıralama kriterinin olması önemli bir rol oynuyor. Siz gençlere önerimiz çevre baskısı yüzünden tercih yapmamanız. Eğer istediğiniz bir bölüm gelmiyorsa lütfen tercih yapmayın. 1 yıl için 40 yılınızı heba etmeyin. Tercih döneminde siz değerli öğrenciler için ücretsiz tercih danışmanlığı ile yanınızdayız. Mezuna kalmayı düşünen öğrenciler için tüm desteğimizle sizleri bekliyor olacağız. Bol şanslar.”  Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası