banner
Gündem

104 yıldır aynı ruhla

19 MAYIS GÜNÜ ÖĞRENCİLER VE VATANDAŞLAR, TÜRK BAYRAKLARI İLE AKSARAY ŞEHİTLİĞİNDEN KENT MEYDANINA KADAR YÜRÜDÜ SAMSUN’DA YAKILAN BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ SÖNMEYECEK… 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta..

104 yıldır aynı ruhla
banner

19 MAYIS GÜNÜ ÖĞRENCİLER VE VATANDAŞLAR, TÜRK BAYRAKLARI İLE AKSARAY ŞEHİTLİĞİNDEN KENT MEYDANINA KADAR YÜRÜDÜ

SAMSUN’DA YAKILAN BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ SÖNMEYECEK…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli gösterilerle kutlandı.  15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen programda birçok etkinlik gerçekleştirildi. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ramazan Kaşlı, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, daire müdürleri, çok sayıda vatandaş ve protokol üyelerinin katılımıyla coşkulu bir tören gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu. Düzenlenen halk oyunları gösterileri, tekvando, jimnastik, wushu vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET’

Gençliğe bayram olarak armağan edilen 19 Mayıs’ın,  Türk gençlerine verilen önemin en büyük göstergelerinden biri olduğunu ifade eden Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, “Gençler sizler bizim bugünümüz, dünümüz ve yarınımızsınız. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’da başlattığı, Amasya’da yol haritasını çizdiği, Erzurum ve Sivas’ta şekillendirdiği, 23 Nisan’da Ankara’da meclis açıp 29 Ekim’de Cumhuriyet ile taçlandırdığı kutlu mücadele ve onun meyvesi Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanet edilmiştir. Bu çok ağır bir sorumluluktur. Ancak her Türk genci bu sorumluluğu seve seve sırtlamaya, gelebilecek saldırı ve tehlikeleri göğüslemeye, Samsun’da yakılan bağımsız meşalesini hiç söndürmemeye her daim muktedirdir. Hayalleri Türkiye’nin inşası ve imarı olan gençlerimiz istikbal ve istiklalimize her zaman sahip çıkacak, kendilerine verilen emanetin her zaman farkında olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’imizi gençlerimize emanet eden ve 19 Mayıs’ı gençlerimize emanet yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelemizin aziz şehitlerini ve tüm kahramanlarını bir kere daha rahmetle anıyor ve yâd ediyoruz. Ay yıldızlı al bayrağın altında nice 19 Mayıslara…” dedi.

19 MAYIS MİLLİ MÜCADELENİN VE DİRENİŞİN İLK KIVILCIMIDIR’

Emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmanın ve sonsuza kadar korumanın gençlerin en asli görevi olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ise şöyle konuştu:“19 Mayıs 1919 Türk Milleti’nin haksızlığa, zulme ve işgale karşı topyekûn başlattığı bir harekâtın, milli mücadelenin ve direnişin ilk kıvılcımıdır. Aziz Milletimizin onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir kere daha şaha kalkışının başlangıcıdır. Türk halkı Anadolu’ da yüzyıllardır özgür olarak yaşamış ve bu işgaller karşısında ‘Ya İstikbal Ya Ölüm’ parolasıyla Türk Milleti’nin şerefli direnişini başlatmıştır. Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs, her yıl  ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyerek sporun ve sporcunun önemini ifade etmiş, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlerimize armağan etmiştir.  Yine ‘Her şey unutulur fakat biz şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır.  Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençliktir’ diyerek bu aziz toprakları Türk gençliğine emanet etmiştir.  Bu cennet vatanımızın özgür ve bağımsız bir ülke olması için büyük çaba sarf eden başta Türkiye Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi, minnet, rahmet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından kolluk kuvvetlerinin kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Tören geçidinde gururlu anlar yaşandı. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası