banner
Eğitim

11 alanda 279 bildirinin sunulacağı kongre başladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) tarafından düzenlenen “8. Uluslararası Asya Modern Bilimler Kongresi” başladı. Üç gün boyunca çevrim içi ve yüz yüze sürecek olan..

11 alanda 279 bildirinin sunulacağı kongre başladı
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) tarafından düzenlenen “8. Uluslararası Asya Modern Bilimler Kongresi” başladı. Üç gün boyunca çevrim içi ve yüz yüze sürecek olan Kongrede, 34 farklı ülkeden bilim insanları, 11 alanda 279 bildiri sunacak.

2022-2023 SEZONUNDA ASÜ’DEBEŞ KONGRE DÜZENLENDİ

ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz, uluslararası niteliğe sahip bu tür etkinliklerin hem bilimsel kültürün gelişmesi hem de Aksaray’ın ve ülkenin tanıtılması açısından önemli olduğunu söyledi. ASÜ’nün genç bir yükseköğretim kurumu olmasına rağmen dünyaca ünlü saygın sıralama kuruluşlarının endekslerinde yer aldığını ve bilimsel performansını her geçen yıl biraz daha arttırdığını kaydeden Prof. Deligöz, “2022-2023 sezonunda beş farklı kongreye ev sahipliği yaptık. Üniversitemiz kongreler düzenleme konusunda önemli bir tecrübeye sahip. Bu tür bilimsel çalışmalara her zaman imkânlarımız ölçüsünde destek oluyoruz. Üretilen bilginin bilim dünyasıyla buluşması için iki yol var; birisi yayınlar ve kitaplar, diğeri kongreler. Kongreler bilginin paydaşlarla buluştuğu platformlardır” dedi.

KONGRELER BİLİMSEL VE SOSYAL İŞ BİRLİKLERİNE VESİLE OLUYOR

İKSAD Başkanı Dr. Mustafa Latif Emek de etkinlik açılışında kısa bir selamlama konuşması yaparak, 2015 yılından itibaren yürüttükleri “Discover Anatolia” projesinden söz etti. Bu projeyle Türkiye’yi bilim insanlarının cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Emek, Şırnak’tan Tekirdağ’a, Mardin’den Şanlıurfa’ya kadar pek çok noktada bilimsel konferanslar düzenlediklerini ve bu programlar kapsamında yaklaşık 5 bin katılımcının Türkiye’ye geldiğini belirtti. Emek, katılımların çok sayıda akademik ve sosyal iş birliğine vesile olduğuna da dikkat çekti. Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Kongre Başkanı Doç. Dr. Yaşar Bahri Ergen ve 7’nci Uluslararası Asya Modern Bilimler Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Beyrut Arap Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. MirnaFawaz’ın konuşmalarının ardından plaketler takdim edildi.

Açılış töreninin ardından Sosyal ve Beşeri Bilimler, Fen Bilimleri, Matematik, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimi, Veteriner Bilimi, Ziraat, Güzel Sanatlar, Dil-Edebiyat ve Mimarlık disiplinleri ile alt disiplinlerine yönelik hazırlanan bildirilerin sunumlarına başlandı.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası