banner
Eğitim

113 öğrenci beyaz önlüklerini giydi

‘TIP EĞİTİMİ MEŞAKKATLİ BİR YOL’ Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi’ne bu yıl katılan öğrenciler için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Törene katılan 113 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını..

113 öğrenci beyaz önlüklerini giydi
banner

‘TIP EĞİTİMİ MEŞAKKATLİ BİR YOL’

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi’ne bu yıl katılan öğrenciler için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Törene katılan 113 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, tıp fakültelerinin hekim yetiştiren okullar olduğunu anımsattı ve ‘hekim’ kelimesinin ‘hâkim, hükümet, hüküm, hikmet’ kelimeleriyle aynı kökten geldiğini belirtti. Bu kavramların insanın fıtratıyla alakalı kavramlar olduğuna da dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Doktorlar ve ileride bu mesleği yapacak olan öğrencilerimiz bir bakıma, fıtratından uzaklaşmış insanları kendi fıtratlarına tekrar döndürmeye çalışıyorlar. Bu çok zorlu bir süreç ve aşkla, emekle, sabırla yapılması gerekiyor” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZLE AYRI AYRI GURUR DUYACAĞIZ’

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül de tıp eğitiminin meşakkatli bir yol olduğuna vurgu yaptı. Bu yolculuğun altı yıllık eğitim süreci ile sınırlı olmadığını dile getiren Gül, “Beyaz önlük giymek aslında yüzük takmak gibidir. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra vatanımızın farklı yerlerinde -belki vatanımızın ötesinde- görevlerini en iyi şekilde yapacaklar. Bazıları kalp krizi geçiren bir hastanın damarlarını açarak hayatını kurtaracak, bazıları kanser olmuş bir hastaya şifa verecek, bazıları farklı ameliyatlar yapacak… Hepsiyle ayrı ayrı gurur duyacağız” şeklinde konuştu. Yapılan açıklamaların ardından Rektör Şahin, Fakülte Yöneticileri ve akademisyenler öğrencilere beyaz önlüklerini giydirdi. Öğrencilerin ailelerinin de katıldığı törende ASÜ Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri ve akademisyenleri mini bir dinleti sundu. Belge takdimlerinin ardından tören tamamlandı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası