banner
Gündem

15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat ASÜ’lülerle bir araya geldi

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, 15 temmuz”un türkiye için bir dönüm noktası olduğunu ve o gece milletin büyük bir kahramanlık örneği göstererek, darbelere karşı gövdesini siper ettiğini..

15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat  ASÜ’lülerle bir araya geldi
banner

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, 15 temmuz”un türkiye için bir dönüm noktası olduğunu ve o gece milletin büyük bir kahramanlık örneği göstererek, darbelere karşı gövdesini siper ettiğini söyledi.

15 temmuz gazisi safiye bayat asÜ”lülerle bir araya geldi. darbe girişimine ilk dakikalarından itibaren tanıklık eden safiyet bayat”ın o anları anlattığı konferansın açılışında bir selamlama konuşması yapan rektör Şahin, tarihin, ders alınmazsa tekerrür ettiğini belirtti. türkiye”yi, gölgesi kendi sınırlarının ötesine düşen, 36 farklı ülkede şehitliği olan ve dolayısıyla sorumluluğu kendi sınırlarının ötesine taşan, görülenin ötesinde devasa alanları da kuşatan bir ülke olarak tarif eden prof. Şahin, “kimi zaman ‘tarih tekerrür eder mi?” diye bir soru sorulur. evet, tarih, ders alınmadığında tekerrür eder. 15 temmuz bir dönüm noktasıdır. memleketin insanları o gece büyük bir kahramanlık örneği göstermiştir. bu milletin mayasında devletine, milletine, ülkesine sahip çıkma duygusunun ne kadar yerleşik olduğunu o gece bir kere daha gördük. milletimiz o gece, darbeye karşı gövdesini siper etmiştir. sayın safiye bayat da o kahramanlardan birisidir. allah bu millete, bu devlete, bu ülkeye zeval vermesin” dedi. 15 temmuz gecesi, televizyonda, tankların ve bir takım askerlerin köprüde olduğuna dair bir yazı gördüğünü ve bunun üzerine yürüyerek köprüye gittiğini söyleyen gazi safiye bayat, üzerine kalın bir hırka ve sırt çantası aldığını belirtti. oraya gittiğinde sadece bayrağı tutan iki kişi olduğunu ve onlara “ne oluyor?” diye sorduğunu kaydeden bayat, “bana ‘bilmiyoruz” cevabını verdiler. ben de neler olduğunu sormak için ilerledim ve tanktan üzerime ateş açıldı. köprü, tanktan açılan ateş nedeniyle titriyordu. korkacak, sinecek, kaçacak sandılar ama ben yürüdüm. askerlerin önüne kadar geldim ve köprünün neden kapatıldığını, amaçlarının ne olduğunu sordum… cevap vermediler. köprüyü açmalarını istedim. sözlü ve fiziki saldırıya maruz kaldım. kelimelerin bittiği bir yerdeydim ama eve de dönemezdim. bariyerlere doğru ilerledim ve ardımdan ateş açıldı. daha sonra sayın cumhurbaşkanımızın çağrısının ardından insanlar akın akın köprüye gelmeye başladı. tekbir sesleriyle köprüye doğru ilerledik…” safiye bayat, konuşmasının devamında gece boyunca köprüde yaşananları, darbeci hainlerle millet sevdalılarının mücadelesini detaylarıyla anlattı ve şu dua ile sözlerini tamamladı: “allah, bu memleketin evlatlarını, gölgesi kendi sınırlarını aşan ülkemize layıkıyla hizmet eden bireyler etsin…”

konferans, katılımcıların sordukları soruların yanıtlanmasının ardından, çiçek ve plaket takdimi ile sona erdi.  (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası