banner
Özel

200 bin TL değerindeki tespih alıcısını bekliyor

Aksaray’da, 35 yıldır tespih işi ile uğraşan Kapalı Çarşı esnafı Cenk Tezel’in, 200 bin lira fiyat biçtiği Osmanlı kehribar tespih, alıcısını bekliyor.  Tezel, bir çok değerli tespih çeşidini de tezgahında..

200 bin TL değerindeki tespih alıcısını bekliyor
banner

Aksaray’da, 35 yıldır tespih işi ile uğraşan Kapalı Çarşı esnafı Cenk Tezel’in, 200 bin lira fiyat biçtiği Osmanlı kehribar tespih, alıcısını bekliyor.  Tezel, bir çok değerli tespih çeşidini de tezgahında sergilemeye devam ediyor.

‘ESKİ OLDUĞU İÇİN ÇOK KIYMETLİ’

35 yıldır el emeği ile bu işi yaptığını belirten Tezel, “Tespihimiz Almanya’da 1930’lu yıllardan sonra üretimi duran bir malzemeden tasarlanmıştır. Daha sonra ki yıllarda malzemeye ulaşılamadığı için üretilmemiştir. Eski olduğu için çok kıymetli. Malzemenin kokusu var, sertliği güzel ve aşınma derecesi yüksek. Tespihimizin en önemli özelliği yoğun kokusudur. Bu yüzden fiyatı da yüksek” dedi.

‘10 BİN YIL İLE 100 BİN YIL ARASINDA OLUŞUMUNU TAMAMLIYOR’

Kehribar tespihlerle ilgili bilgi aktaran Tezel, “ Kehribar, 10 bin yıl 100 bin yıl arasında oluşumunu tamamlıyor. Bu malzeme Rusya ve Almanya bölgelerinde ki ülkelerinde çıkıyor.  Hatta ilaç hammaddesi olarak bile kullanılıyor. Bu tespihlere vatandaşlarımız çok yüksek fiyatlar ödüyorlar. Bu yüzden tespih, deneyimli, uzman yerlerden alınmalıdır. Osmanlı kehribar tespihimiz yurtdışından da ilgi görüyor. Bu tarz tespihler 80-100 yaşında olduğu için başından bir sürü iş geçebiliyor. Bu tespihlerin bu zamana gelebilmesi çok zor bu yüzden değerliler” şeklinde konuştu. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası