banner
Ekonomi

2022 ihracatta artışla başladı

aksaray 171 milyon dolar ihracatla 2021 yılında cumhuriyet tarihindeki rekoru kırmıştı. 2022 yılına da yüksek ihracat oranları ile başlayan kentte geçtiğimiz ay 11.47 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. aksaray ticaret ve..

2022 ihracatta  artışla başladı
banner

aksaray 171 milyon dolar ihracatla 2021 yılında cumhuriyet tarihindeki rekoru kırmıştı. 2022 yılına da yüksek ihracat oranları ile başlayan kentte geçtiğimiz ay 11.47 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi.

aksaray ticaret ve sanayi odası (atso)başkanı cüneyt göktaş, geçen yıl ocak ayına göre yüzde 70 oranında artan ihracat rakamlarının yeni bir rekorun habercisi olduğunu belirterek, ” atso İhracat destek ofisinin, türkiye İhracatçılar meclisi”nden (tİm) aldığı ekonomik veriler neticesinde ilimiz aksaray”ın ihracat rakamları bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde 70,4 artarak 11.47 milyon dolar olmuştur. daha önceki yılların ocak ayı referans alındığında ihracat rekor bir başlangıç yapmıştır. ocak ayında en fazla ihracat yapılan ilk üç ülke sırasıyla bulgaristan, mısır ve güney afrika cumhuriyeti”dir. en fazla ihracatı yapılan ürünler ise makine ve aksamları 5.19 milyon dolar, otomotiv endüstrisi 1.84 milyon dolar ve demir-demir dışı metaller 1.09 milyon dolar şeklindedir. bir önceki yılın ocak ayına göre yüzde olarak büyüyen ilk üç sektör ise tekstil, otomotiv endüstrisi ve halıcılıktır. rakamlara baktığımızda 2022 yılının aksaray”ın ihracatında yeni rekorlara imza atacağı gözükmektedir” dedi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası