banner
Gündem

23 ASÜ’lü bilim insanı ilk 10 bin listesinde

Uluslararası sıralama kuruluşu olan AD Scientific Index, “Türkiye’de En Çok Atıf Alan Bilim İnsanları Sıralaması 2023” listesini yayımladı. Aksaray Üniversitesi (ASÜ), ilk 10 bin listesinde, farklı akademik birimlerde görev yapan..

23 ASÜ’lü bilim insanı ilk 10 bin listesinde
banner

Uluslararası sıralama kuruluşu olan AD Scientific Index, “Türkiye’de En Çok Atıf Alan Bilim İnsanları Sıralaması 2023” listesini yayımladı. Aksaray Üniversitesi (ASÜ), ilk 10 bin listesinde, farklı akademik birimlerde görev yapan 23 akademisyenle yer alıyor.

H-index puanı 15 ve üzerinde olan bilim insanlarının yer aldığı liste, Google Scholar açık profillerine göre hazırlanıyor. ASÜ’den 23 akademisyen, 2023 yılı listesine girme başarısı gösterdi. Bu isimler sırasıyla şöyle: Talat Baran, Murat Kaya, Ayfer Menteş, Engin Deligöz, Yavuz Selim Çakmak, Fatih Algı, Mehmet Odabaşı, Hidayet Metin Erdoğan, Yusuf Yakar, Mustafa Işık, Naim Uzun, Ümit Morsümbül, Hacı Özışık, Tuncay Tunç, Ayhan Sarıtaş, Özgül Keleş, Berkant Kayan, Lalehan Akyüz, Sinan İnci, Tolga Taner, Mustafa Yiğit, Hacı Murat Yılmaz ve İbrahim Bakırtaş. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, atıflar ve h-index puanlarının bilim insanlarının üretim katsayılarını gösterdiğini ifade ederek, “Kıymetli akademisyenlerimizi tebrik ediyoruz. Elde edilen her başarı ASÜ’yü bilim alanında bir üst faza çıkartıyor. Üniversite olarak toplumsal katkıyı önceliyoruz ve bu doğrultuda çalışmalar üreterek yapılan çalışmaları imkânlar ölçüsünde destekliyoruz” dedi.

Çalışmalarını 216 ülke ve 10 bölgede yürüten The AD Scientific Index, 12 alanda 15 bin 930 üniversiteyi ve akademisyenleri h-index, i10 index, atıf sayısı gibi temel veriler ve üretkenlik katsayılarına göre sıralıyor. (Haber Bülteni)

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası