banner
Gündem

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü, Aksaray’da büyük bir coşkuyla kutlandı.  15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen programa Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı ve Belediye Başkanı Dr. Evren..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı
banner

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü, Aksaray’da büyük bir coşkuyla kutlandı.  15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen programa Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve çok sayıda protokol üyeleri ve vatandaş katıldı.

Program protokol üyelerinin törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı. Aydoğdu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kurup Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyet’in 99. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın insanlığın, medeniyetlerin ve semavi dinlerin beşiği olduğunu ifade eden Aydoğdu, “Herkesin göz diktiği bu topraklarda asırlardır yaşıyoruz ve bunun için birçok bedel ödedik. Cumhuriyetin ilanı sadece yönetim şeklinin değişikliği değildir. Bizim bir damla kanımız toprağa düşmüşse o toprak artık vatan parçasıdır. Aziz milletimizin makus talihini Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları İnönü’de, Sakarya’da ve Dumlupınar’da tersine çevirmiştir” dedi. Törende, Aksaray Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı ekipleri gösteri sundu. Halk oyunları gösterisi, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve geçit töreni düzenlendi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası