banner
Gündem

5 yılda 9 bin kişi meslek sahibi oldu

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada İŞKUR’a kayıtlı işsizlere mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve işin işte öğrenilmesi amacıyla işbaşı eğitim programları düzenlendiği belirtildi. Açıklamada;..

5 yılda 9 bin kişi meslek sahibi oldu
banner

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada İŞKUR’a kayıtlı işsizlere mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve işin işte öğrenilmesi amacıyla işbaşı eğitim programları düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada; “Eğitim programları kapsamında imalat, toptan ve perakende, sağlık ve sosyal hizmet sektörleri başta olmak üzere birçok farklı sektörde, gençlerin meslek edinmeleri, işbaşında mesleki bilgilerini pekiştirmeleri sağlanmaktadır. Uygulanan programlar ile nitelik gerektiren mesleklerde tecrübe aktarımları yolu ile mesleklerin sürekliliği de sağlanmaktadır. İşgücü piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programları kapsamında son 5 yılda 9 bini aşkın kişiye Aktif İşgücü Programları ile nitelik kazandırılmıştır. Program katılımcıları sosyal güvenceye alınarak, program süresince genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığına ilişkin sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır” denildi.

ÜCRETLERE YÜZDE 33 ZAM

‘İşbaşı Eğitim Programı’ kapsamında meslek öğrenen gençlerin aldığı ücretlere de yüzde 33 zam yapıldığının vurgulandığı açıklama şu ifadelerle devam etti: “İŞKUR Yönetim Kurulu tarafından alınan karar uyarınca daha önce ilgili yönetmelik kapsamında uygulanan işbaşı eğitim programlarında yapılan günlük ödemeler yeniden düzenlenmiştir. 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren söz konusu programdan yararlanan lise ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılar hariç herhangi bir öğrencilik statüsü bulunan katılımcılar,  iş arayan statüsündeki katılımcılar için belirlenen tutar olan 327,18 TL ödeme yapılması kararlaştırıldı. Bu gruba yapılan zaruri gider ödemelerinde yüzde 33 artış sağlandı. Yapılan düzenleme ile birlikte işbaşı eğitim programına 26 gün tam katılım sağlanması halinde öğrencilerimize aylık 8 bin 506 TL ödeme gerçekleşecek. Gençler; 6 ay çalışması halinde 51 bin TL, geleceğin mesleklerinde 9 ay çalışması halinde 84 bin TL kazanacak ve yeni bir meslek hakkında deneyim ve tecrübe sahibi olacak.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası