banner
Özel

Deprem bölgesine kendi imkanlarıyla çay ocağı kurdu

Aksaraylı döner ustası Tuncer Hezer 11 ili etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giderek çalışmalara katıldı. İlk günlerde yemek ve çorba yapan Hezer, daha sonra bölgede aşırı soğuklar..

Deprem bölgesine kendi imkanlarıyla çay ocağı kurdu
banner

Aksaraylı döner ustası Tuncer Hezer 11 ili etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giderek çalışmalara katıldı. İlk günlerde yemek ve çorba yapan Hezer, daha sonra bölgede aşırı soğuklar nedeniyle sıcak çay ihtiyacı olduğunu gördü ve tekrar Aksaray’a gelerek çay ocağını yüklenip bölgeye götürdü.

Aksaray’da da hissedilen deprem sonrası geceyi panik içerisinde atlattıklarını söyleyen Hezer, “Sabah televizyonu bir açtık 10 ilin etkilendiğini ve büyük yıkımların odluğunu gördük. Ciğerim yandı. Sonra öğlen vaktinde olan depremi de hissettik. Dışarı çıktık. Panikledik. Burada durum böyleyse deprem bölgesi nasıldır kim bilir dedim. Ne yapsam, nasıl fayda sağlasam diye düşündüm. Sonra seyyar ocaklarımı alıp belediyeye ve valiliğe başvurdum. Lojistik destek istedim. Döner ustası olduğum için aşçı olarak gider misin dediler. Giderim dedim. Nereye olursa nasıl yardımımım dokunacaksa ben varım dedim. Aksaray Belediyesi vasıtasıyla bölge ulaştım” dedi.

KONTEYNER ÇAY OCAĞI İLE BÖLGEYE GİTTİ

Gece saatlerine kadar yemek-çorba yaparak bölgede çalıştığını söyleyen Hezer, “Neye ihtiyaç varsa onlar için koşuşturduk. Ben yemek yapıyordum ama bölgede yoğun olarak çalışan AFAD ekipleri, depremzedeler, özel güvenlik ekipleri, polislerimiz yemekten çok sıcak bir çay arıyordu. Burada hava sıcaklığı -24 dereceyi buluyordu. Cuma günü akşam hemen Aksaray’a geldim. Kimsenin haberi yoktu. Öyle bir acele ile kimseye haber vermeden çıktım ki beni kaçtım zannetmişler. Aksaray’a vardığımda iş yapabilecek arkadaşı, eşi dostu aradım. Mobilyacı bir arkadaşım Ayhan İpek geldi. Ona durumu anlattım. Ben oradan geliyorum, vaziyeti gördüm. Oraya çay konteyner gibi bir şey lazım dedim. Konteyneri bulduk ve çay ocağına dönüştürdük. Çay, şeker, tüp ve diğer malzemeleri arkadaşlardan temin ettik. Tekrar Aksaray Belediyesi ekipleriyle bölgeye gittim. O günden sonra bir haftadır burada yemek ve çorba hizmetlerinin yanında çay ikramında bulunuyoruz” diye konuştu.

HERKES İŞİNİ GÜCÜNÜ BIRAKARAK BURAYA GELDİ

Bölgede yaşananları anlatan Hezer, “Biz küçük bir sarsıntıda evimizde duramadık büyük panik yaşadık. Buralarda o panikten çok daha fazlası var. Allah devletimize zeval vermesin. Ben ilk günden itibaren bölgedeyim. Herkes canla başla çalışıyor. Bizde çalışmalara, çalışanlara bir nebze fayda sağlamak istedik ve halen bölgedeyiz. Herkes işini gücünü bırakarak buraya geldi. Bu çok farklı bir şey. Allah bu birlikteliğimizi daim etsin” ifadelerine yer verdi. Foto-Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası