banner
Eğitim

62 öğrenci mesleğe ilk adımını attı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, güzel işler üretebilmek için bireylerin gönlünün de güzelleştirilmesi gerektiğini söyledi. TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA OLMAZSA HAYAT DEVAM ETMEZ   Veteriner Fakültesi’ne bu..

62 öğrenci mesleğe ilk adımını attı
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, güzel işler üretebilmek için bireylerin gönlünün de güzelleştirilmesi gerektiğini söyledi.

TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA OLMAZSA HAYAT DEVAM ETMEZ  

Veteriner Fakültesi’ne bu yıl başlayan 62 öğrenci için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” yapıldı. Fakülte Konferans Salonu’ndaki etkinlikte konuşan Rektör Şahin, bir işi başarıyla yapabilmenin en temel formülünün o işe âşık olmak olduğunu söyledi. Bireyin çalıştığı kuruma, iş yerine, memleketine, ülkesine âşık biçimde iş yapması halinde hem mutlu hem de başarılı olacağına dikkat çeken ASÜ Rektörü, bunun için de gönül dünyasını geliştirmek gerekliliğinin altını çizdi. Aksaray’ın en önemli şahsiyetlerinden birisinin Somuncu Baba olduğunu ve onun yetiştirdiği talebelerden birisi olan Hacı Bayram-ı Veli’nin, gönüllerin imarı ile şehirlerin imarı arasında bir bağlantı kurduğunu dile getiren Şahin, “O, gönlü güzel olmayan insanların ortaya çıkartacağı işlerin, şehirlerin, yapılı çevrenin de kıymetinin olmayacağını belirtir. Bu nedenle önce gönlümüzü güzelleştirmeliyiz” dedi. Sözlerinin son kısmında tarım, hayvancılık ve gıda konusunun insanlık için önemine atıfta bulunan Rektör Şahin, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Tarım ve hayvancılık çok önemli bir alan. Bir profesör olmazsa hayat devam edebilir ancak tarım ve hayvancılık yani gıda olmazsa hayat devam etmez…”

ODAKLANILMASI GEREKEN ESAS NOKTA İNSANİ DEĞERLER OLMALI

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz da teknoloji ve değerler ekseninde bir konuşma yaptı. Yapay zekanın artık hayatın pek çok alanında kullanıldığını ve pek çok bilimsel çalışmada da bu hususa vurgu yapıldığını belirten Darılmaz, “2020 yılında dermatoloji üzerine yapılan bir bilimsel araştırma var. Bu kapsamda deri hastalıklarına ilişkin bazı fotoğraflar, kanser tanısı konması için yapay zekâya ve hekimlere veriliyor. Yapay zekâ yüzde 95 oranında doğru teşhis koyarken, hekimler yüzde 85 oranında doğru teşhiste bulunabiliyor. Evet, yapay zekâ bizleri bir noktaya taşıyor ama esas odaklanmamız gereken yer insani değerler olmalı. Sevgi, saygı, nezaket, iş ahlakı… Eğitim-öğretim süresi boyunca bu değerler ekseninde öğrencilerimizin kendilerini yetiştirmesi gerekiyor” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav’ın konuşmasının ardından öğrenciler beyaz önlüklerini giyerek, Veteriner Hekim olmaya ilk adımlarını attı.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası