banner
Eğitim

7 ülkeden 15 akademisyen ASÜ’de derslere katılıyor

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, üniversitenin evrensel şehir anlamına geldiğini ve öğrencilere dünyaya evrensel bir ölçekte bakabilmeyi öğrettiklerini söyledi. yükseköğretim öğrencilerine ve akademisyenlerine farklı ülkelerde eğitim alma..

7 ülkeden 15 akademisyen  ASÜ’de derslere katılıyor
banner

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, üniversitenin evrensel şehir anlamına geldiğini ve öğrencilere dünyaya evrensel bir ölçekte bakabilmeyi öğrettiklerini söyledi.

yükseköğretim öğrencilerine ve akademisyenlerine farklı ülkelerde eğitim alma ve ders verme imkânı sunan ka171 erasmus programı kapsamında 7 ülkeden 15 akademisyen asÜ”ye geldi. cezayir, bosna-hersek, Ürdün, tunus, güney afrika, uganda ve İspanya”da farklı bilimsel disiplinlerde çalışan akademisyenler, 27 mayıs”a kadar asÜ”de öğrencilere ders verecek. uygulamalar öncesinde heyet, asÜ dış İlişkiler koordinatörü doç. dr. mustafa Şen ve birim temsilcileriyle birlikte rektör Şahin”i ziyaret etti. burada kısa bir konuşma yapan prof. dr. yusuf Şahin, evrensel şehir anlamına gelen üniversitelerin, öğrencilere, dünyaya evrensel bir ölçekte bakmayı öğrettiğini belirtti. çocukların ve müziğin dilinin dünyanın iki evrensel dili olduğuna dikkat çeken Şahin, “farklı kültürlere mensup iki çocuk yan yana geldiklerinde oynarlar, birbirleriyle yakın arkadaş olabilirler, kavga etmezler, bir oyuncak varsa onu paylaşırlar… ancak farklı ülkelerde yetişen aynı iki çocuk büyüdüklerinde birbirleriyle kavga edecek noktaya gelebilirler. dolayısıyla çocukluktaki evrensel dil kaybolur. evrensel olarak nitelediğimiz ikinci dil ise müziktir. bazen sözlerini anlamasanız bile bir müzik sizin ruhunuzda bir yerlere dokunabilir. bir acıyı, bir sevinci, sevgiyi, özlemi, dostluğu, kardeşliği müzikte hissedebilirsiniz. bu tür toplantılarda, çocukluk evresini geride bıraktığımız için o dile vurgu yapamıyoruz ama müzik üzerinden evrensel bir dil yakalamamız her zaman mümkün” dedi. rektör Şahin”in konuşmasının ardından konuk akademisyenler, kendi kültürlerini ifade eden şarkılar söyledi.

asÜ”de hem rektör Şahin hem de diğer temsilciler tarafından sıcak ve etkileyici biçimde karşılandıklarını ifade eden konuk akademisyenler, sertifikalarını aldıktan sonra asÜ öğrencileriyle derslerde bir araya geldi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası