banner
Gündem

8.Uluslararası Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi başladı

Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 8. Uluslararası Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi başladı. Bugün Aksaray Bilim Merkezinde başlayan kongreye 18 farklı ülkeden 129 üniversitede görevli 333 akademisyen katılım sağlayacak. MHP..

8.Uluslararası Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi başladı
banner

Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 8. Uluslararası Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi başladı. Bugün Aksaray Bilim Merkezinde başlayan kongreye 18 farklı ülkeden 129 üniversitede görevli 333 akademisyen katılım sağlayacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, düzenlenen kongrede, dünyanın birçok ülkesinden gelen bilim insanlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ankara ve İstanbul’dan farklı bir şehirde belediye-üniversite işbirliğinin güzel bir örneğinin sergilenmesi açısından da bu kongrenin Aksaray’da yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu: “Yerel yönetimlerin desteğini almak hem bilim insanları hem de üniversiteler için çok önemli. Uluslararası Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi gibi organizasyonları sürekli hale getirmek oldukça zordur. Sekizincisini düzenlemek bu açıdan oldukça manidar. Böyle bir sürdürülebilirliği de sağladıkları için değerli katılımcılara ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Kongrede iki gün boyunca çok kıymetli hocalarımız girişimcilik üzerine sunumlar yapacaklar.”

‘GİRİŞİMCİLİKTE EN ÖNEMLİ UNSUR CESARETTİR’

Kılıç, maddi unsurlarla yeni fikirlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan değere girişimcilik adı verildiğini hatırlattı. Girişimcilikte en önemli unsurun insana hizmet olması gerektiğini aktaran Kılıç, “Bu açıdan her türlü girişimcilik faaliyetini önemsiyorum. Girişimcilikte en önemli unsur cesaret ve hayallerin peşinde koşabilmektir. Girişimcilik konusunda maddi kaynak da tabii ki çok önemli yer teşkil ediyor. Hükümetimizin son dönemlerde aldığı kararlarla özellikle kadın ve genç girişimcilere yönelik teşvikleri oldukça önemli. Kendi hayallerimizin peşinden cesaretle koşarak bunları gerçekleştirme çabasında olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Hikmet Karadal ise girişimciliğin sadece ticari olmadığını sosyal boyutuyla bütün sorunların temelinde yenilik ve girişimcilikle alakalı bir ihtiyacın olduğunu ifade etti. Her insanda az ya da çok girişimcilik özelliğinin bulunduğunu anlatan Karadal, şunları kaydetti: “Bizler ülkemize akademik olarak yaptığımız çalışmalarla girişimciliği anlatıyoruz. Bu çalışmalar inşallah artarak devam edecek. Son kongremizi Özbekistan’da yapmıştık. 34 ülkeden yaklaşık 200 bildiri vardı. Kongremiz sadece akademik bilgilerin anlatıldığı bir yer değil aynı zamanda dostlukların da geliştiği bir platform. Bizlere ev sahipliği yapan Aksaray Belediyesine çok teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından bildiri sunumlarına geçilen kongre, 19 Kasım’da sona erecek. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası