banner
Gündem

‘Eğitim alanında Aksaray’a dev yatırımlar yapacağız’

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, kentte eğitim alanında hayata geçecek yeni yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Aydoğdu, Aksaray’a yeni meslek liseleri, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin geliştirilmesi adına atölyeler ile bir..

‘Eğitim alanında Aksaray’a dev yatırımlar yapacağız’
banner

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, kentte eğitim alanında hayata geçecek yeni yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Aydoğdu, Aksaray’a yeni meslek liseleri, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin geliştirilmesi adına atölyeler ile bir kampüs yapılacağı bilgisini verdi.

En kısa sürede okulun ve atölyelerin yapımlarını tamamlayarak, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin imkânlarına sunulacağını ifade eden Aydoğdu, “Bu yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz görüşmelerimiz ile ‘2023 Yılı Devlet Yatırım Kapsamı’na alınmasını sağladığımız ve kurumlarımızın çalışması neticesinde ilimize yeni okul ve atölye yapımı onaylanmış olup, ihale süreci başlamıştır. Proje bedeli 225.000.000 TL olan 24+24 derslikli iki meslek lisesi ve 6 atölye ile bir kampüs olarak planlanan okulun yapımı için gerekli onaylar alınmış olup ihale süreci başlatıldı. Ayrıca Merkez Organize Sanayi Bölgesinde yer alan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin geliştirilmesi noktasında okulumuza proje bedeli 25.000.000 TL olan yeni bir atölye kazandırılacak. Yine Eskil İlçemizde yer alan Eskil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de 25.000.000 TL proje bedeline sahip bir atölye yapımına başlanacak. Toplam proje bedeli 275.000.000 TL olan 24+24 derslikli bir meslek lisesi ve 8 atölye yapımı onaylanmış olup, ihale, iş ve işlemlerinin süreci başlamıştır. Devletimizin imkânları dâhilinde en kısa sürede okulun ve atölyelerin yapımlarını tamamlayarak, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerimizin imkânlarına sunacağız. Şehrimiz için projelerin, çalışmaların takipçisi olacağız ve daha nicelerinin, yenilerinin kazandırılması için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası