banner
Sağlık

Açık kalp ameliyat sayısı 200’ü geçti

Aksaray’da açık kalp ameliyatı olan 63 yaşındaki Leyla Aksoy, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Ameliyat sonrası hayata daha pozitif yaklaştığını, daha mutlu bir hayat sürdüğünü söyleyen Aksoy; “Kalbimi yıkadılar mı ?..

Açık kalp ameliyat sayısı 200’ü geçti
banner

Aksaray’da açık kalp ameliyatı olan 63 yaşındaki Leyla Aksoy, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Ameliyat sonrası hayata daha pozitif yaklaştığını, daha mutlu bir hayat sürdüğünü söyleyen Aksoy; “Kalbimi yıkadılar mı ? Bana ayrı bir mutluluk geldi diye soruyorum” dedi.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2022 yılında yapılan ameliyat sayısı 20 bine ulaştı. 600 ameliyat A grubu olarak nitelendirilirken hastanede yapılan açık kalp ameliyatlarının sayısı da 200’ü geçti.

Aksaray İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan açık kalp ameliyatı başarısının iyi seviyelerde olduğunu söyledi. Güleç, çat kapı hasta ziyaretlerine başladıklarını ve bu kapsamda Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açık kalp ameliyatı olan Aksoy’u hastane başhekimi Hüseyin Mutlu ile ziyaret ettiklerini söyledi. Aksoy’un sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Güleç, açık kalp ameliyatı olan bir hastanın 2 aylık bir sürede toparlanabildiğini ancak Aksoy’un 40 günde sağlığına kavuşarak normal hayatına devam ettiğini ifade etti.

‘40 GÜNDE SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM’

Sırt ağrısı ile başlayan rahatsızlığı nedeniyle acil servise gittiğini, yapılan anjionun ardından damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle acilen açık kalp ameliyatı olması gerektiği yönünde doktorların uyarılarda bulunduğunu anlatan Leyla Aksoy; “Bu ameliyat riskli görülüyordu. Eşim Ankara’ya götürmek istiyordu. Ben hiç birini kabul etmedim. Hemen kararımı verdim. Doktorların hepsi tıp okuyor, aynı dersleri alıyorlar. Aksaray veya Ankara’daki doktorlar da aynı ameliyatları yapıyor, ben Aksaray’da ameliyat olmaya karar verdim. Doktoru sevmek, doktorun size verdiği ilgi ve sevgi iyileşmeye yüzde 50 katkı sağlıyor. Ben bunu gördüm ve yaşadım. Tıkalı damarlarım değiştirildi. 40 günde sağlığıma kavuştum” dedi. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası