banner
Gündem

‘Afetlere karşı bilinçlenmeyi önemsiyoruz’

YENİ SERGİ SALONU DEPREM VE DOĞAL AFETLER FARKINDALIĞI ÜZERİNE OLACAK Aksaray Belediyesi; afetleri tanıtmak, nedenlerini öğretmek ve korunma yöntemleri anlatmak amacıyla AFAD Farkındalık Alanı oluşturdu. Aksaray Bilim Merkezi’nde 450 metrekarelik..

‘Afetlere karşı bilinçlenmeyi önemsiyoruz’
banner

YENİ SERGİ SALONU DEPREM VE DOĞAL AFETLER FARKINDALIĞI ÜZERİNE OLACAK

Aksaray Belediyesi; afetleri tanıtmak, nedenlerini öğretmek ve korunma yöntemleri anlatmak amacıyla AFAD Farkındalık Alanı oluşturdu.

Aksaray Bilim Merkezi’nde 450 metrekarelik alanda ziyarete açılan afet farkındalık alanındaki materyaller, hissedilebilir yüzeyler, sesli anlatım özellikleri ve işaret dili ile erişilebilir özellikler içeriyor.

Afet Farkındalık Alanında; fırtına, girdap, hortum, tsunami ve sağlam yapı simülatörleri, sel, çığ ve rezonans deneyleri alanları, fay hattı, afet ve acil durum çantası, siren, uyarı işaretleri, tehlike avı, acil arama, fay hatları oyun alanları, artırılmış gerçeklik platformu, interaktif Türkiye haritası, deprem büyüklükleri ile ilgili bilgiler yer alıyor. Ayrıca, afetler hakkında bilgi vermesi için hazırlanan animasyon filmi, projeyle birlikte gösterime girdi.

Aksaray Bilim Merkezinde kurulan AFAD Farkındalık Alanında yapılacak etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, afet öncesinde bilgilendirmenin önemli olduğunu vurguladı. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: “Afetler tüm dünyada bilinen bir gerçekliktir. Ne zaman olacağı kestirilmesi zor olan bu durumlarda can kayıplarını en aza indirmek için bilgilendirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla Aksaray Bilim Merkezimize AFAD Farkındalık Alanımızı oluşturduk. Afetler karşısında çocuklar küçük yaşta bu eğitimleri alıp, afet durumlarında daha bilinçli hareket etmekte. AFAD Farkındalık Alanına tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası