banner
Esnaf

Ağustos ayı galericiler sitesinde durağan geçiyor

İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASINDA YAPRAK KIMILDAMIYOR Aksaray’da sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarının tavan yapmasıyla birlikte otomobil alım satımında son yılların en durgun dönemi yaşanıyor. Oto galericiler sitesi esnaflarından Mehmet..

Ağustos ayı galericiler sitesinde durağan geçiyor
banner

İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASINDA YAPRAK KIMILDAMIYOR

Aksaray’da sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarının tavan yapmasıyla birlikte otomobil alım satımında son yılların en durgun dönemi yaşanıyor.

Oto galericiler sitesi esnaflarından Mehmet Ayrancı, oto pazarında talebin durduğunu söyledi. Ayrancı, “Otomobil alım ve satımının bu dönemde hiç tadı tuzu yok. Şu dönemde benim vatandaşlara tavsiyem; ellerindeki araçlara sahip çıkmaları… Sıfır araçlarda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)’nin düşeceğinin söylenmesi İkinci el otomobil piyasasını da etkiledi. İşler durdu ve alım ve satım yok denecek kadar azaldı. Cumartesi günü oto pazarımız olmasına rağmen pazar bomboş. Bir iki ay öncesine kadar işlerimiz iyiydi. Şu anda ise ikinci el araçlara talep tamamen durdu. Bunun sebebi fiyatların yüksek olması ve ÖTV’ye bağlı olduğunu düşünüyorum. Eskiden bir aracı müşteriden alıp hemen başka bir müşteriye satardık. Şimdi alıcı bulamıyoruz. Normalde haftada 3-4 araç satarken şimdi bu rakam 1’e kadar düştü” dedi.

‘İKİNCİ EL OTOMOBİL ALMAK BİLE LÜKS’

Yakıt ve sigorta fiyatlarının da sektörü etkilediğini belirten Ayrancı, “Bugün en düşük araç 120 ile 150 bin lira ve bu aracın 2 buçuk 3 bin liralık sigortası çıkıyor. Bir litre otogazın bile 12 liraya dayanması alım satımı ciddi şekilde etkiledi. Artık ikinci el araç almak bile lüks oldu. Ağustos ayı galericiler sitesinde durağan geçiyor. Önümüzdeki aylarda ne olacağını bizde bilemiyoruz” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası