banner
Sağlık

Ailelere prematüre bebek hakkında bilgilendirme

aksaray eğitim ve araştırma hastanesi, yeni doğan yoğun bakım ekibi, prematüre bebek konusunda vatandaşları bilgilendirdi. çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimi uzman doktor mehmet semih demirtaş ve beraberindeki yeni doğan yoğun..

Ailelere prematüre bebek hakkında bilgilendirme
banner

aksaray eğitim ve araştırma hastanesi, yeni doğan yoğun bakım ekibi, prematüre bebek konusunda vatandaşları bilgilendirdi.
çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimi uzman doktor mehmet semih demirtaş ve beraberindeki yeni doğan yoğun bakım ekibi, hastanedeki prematüre bebekleri gözlemleyerek, ailelere bebeğin gelişimi konusunda bilgiler verdi.
dr. demirtaş, hamileliğin 37″nci haftasından önce dünyaya gelen bebeklere prematüre bebek denildiğini söyledi.  prematüre doğan bebeklerde görülen özelliklerin değişkenlik gösterdiğini ifade eden demirtaş, “bazı bebeklerde çok hafif sorunlar görülürken diğerlerinde daha belirgin sağlık problemleri söz konusu olabilir. bu bebeklerin bakımı, hastanede takip ve tedavileri, anne-bebek uyumunun sağlanması, emzirmenin yaptırılması, ten-tene temas yapılması gibi konular bebeklerin sağlıklı gelişim ve büyümesi için önem arz etmektedir. İlimizdeki bebek bakımı ve emzirme konusunda tek merkez olan emzirme ünitemizin desteğinin yanında, hastalarımızın takip ve tedavilerini profesyonel şekilde yürütüyoruz” dedi.
demirtaş, taburculuk öncesi verilen uygulamalı eğitimler kapsamında evde alınması gereken önlemler ile anne ve babaların bilinçlendirildiğini kaydetti. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası