banner
Siyaset

AK Parti’de aday adaylığı başvurusu için son gün yarın  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kararının ardından 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim süreci resmen başladı. AK Parti Aksaray İl Başkanlığından yapılan açıklamada, milletvekili aday adaylığı için başvuracakların yarın..

AK Parti’de aday adaylığı başvurusu için son gün yarın   
banner

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kararının ardından 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim süreci resmen başladı. AK Parti Aksaray İl Başkanlığından yapılan açıklamada, milletvekili aday adaylığı için başvuracakların yarın (16 Mart) saat 21.00’da sona ereceğini söyledi.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Aksaray İl Seçim İşleri Başkanı Av. Muammer Gür; AK Parti’den milletvekilli aday adayı olacakların 16 Mart saat 21.00’e kadar başvurularını yapması gerektiğini hatırlattı.

Gür, adaylık başvuru ücretlerinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle parti yerine, AFAD’ın deprem hesabına yatırılacağını söyledi.

Aday adaylığı başvurularının tamamlanmasıyla, 18 Mart’ta başlayacak temayül yoklamaları sürecinin ardından aday adaylarının tek tek mülakata çağrılacaklarını aktaran Gür; “Son aşamada Cumhurbaşkanımız listeye son şeklini verecek. Aday listeleri 7 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Genel Merkez’de yapılan toplantıda AK Parti’nin adaylık başvurusu için erkek adaylardan 20 bin lira, kadın ve genç adaylardan 10 bin lira, engellilerden ise 5 bin lira talep etmesi öngörüldü. AK Parti Aksaray Milletvekili aday adayı olacak arkadaşlarımızın bu takvim sürecine göre hareket etmeleri gerekmektedir. Şimdiden aday adayı olacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

DEPREMZEDELER DE SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI KULLANACAK

14 Mayıs seçimlerinde depremzedelerin oy kullanmalarına yönelik duyuru ve bilgi aktarımında bulunan Gür, “İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, depremzedelerin 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi için yapması gerekenlere ilişkin, “Diğer il veya ilçelerden birine taşınmış ise taşındığı yerdeki adrese; yurt, otel, pansiyon gibi geçici yerlerde dahil, aynı il ya da ilçe içerisinde ikamet adresi dışında başka bir konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadır kent, huzur evi ve benzeri gibi yerde barınıyor ise bu tür geçici yerlere yönelik yapacakları yeni adres beyanını; 17 Mart saat 23.59’a kadar nüfus müdürlüklerine ayrıca E-Devlet ve nüfusmatikler üzerinden yapabilecekler. Bu konuda da Aksaray’ımızda misafir ettiğimiz depremzedelerimize yönelik AK Parti Teşkilatları olarak gerekli çalışma programlarımızı yaptık. Depremzedelerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘ONLARIN GÜNDEMİNDE ÜLKE VE MİLLET MESELELERİ YOK’

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ülkenin ve milletin geleceği için büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Gür, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 6’lı masanın yani 6’lı koalisyonun gündeminde maalesef ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesi yok. Onlar bir ittifak değil tıpkı eski Türkiye’de olduğu gibi tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlık üzerine kurulu bir koalisyon yapısındalar. Güçlendirilmiş parlamenter sistem diye çıktıkları yolculuğun sonu ne yazık ki uçurum. Cumhurbaşkanı yardımcılığı pazarlık ve paylaşım kavgasına dönüştü. Bizim derdimiz millet, onların derdi koltuk. Seçim kampanyamızı depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza hürmetimizin ve mağdur insanlarımıza olan saygımızın gerektirdiği hassasiyetle yürüteceğiz. Sandıklara sıkı sahip çıkacağız. 14 Mayıs destanını, bir süredir beraber yol yürüdüğümüz, aramıza yeni katılan ve katılacak olan dostlarımızla Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacağız. AK Parti Aksaray Teşkilatları ve Cumhur İttifakı ortaklarımızla birlikte Aksaray’da milletvekilliğinde 4’de 4 yaparak seçimleri kazanacağız. Cumhurbaşkanımızı tekrar seçip, TBMM’deki milletvekili sayımızı arttıracağız. Türkiye için, Aksaray için yarın değil, hemen şimdi diyoruz.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası