banner
Siyaset

AK Parti’de temayül hazırlığı

Aksaray’da en fazla aday adayı başvurusunun yapıldığı AK Parti’de temayül yoklaması heyecanı yaşanacak. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak. Milletvekilliği seçimleri öncesi listelerin belirlenmesinde önemli rol oynayacak..

AK Parti’de temayül hazırlığı
banner

Aksaray’da en fazla aday adayı başvurusunun yapıldığı AK Parti’de temayül yoklaması heyecanı yaşanacak.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak. Milletvekilliği seçimleri öncesi listelerin belirlenmesinde önemli rol oynayacak olan kriterlerden birisi olan temayül yoklaması için aday adayları tartıya çıkacak.

AK Parti’de aday adaylığı başvurularının resmi olarak 13 Mart’ta başladığını ve 22 Mart Çarşamba günü saat 17.00’de sona ereceğini aktaran AK Parti Aksaray İl Seçim İşleri Başkanı Av. Muammer Gür, AK Parti’de temayül yoklamasının 25 Mart Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacağını bildirdi.

Bu dönem ilk kez genel seçimler için temayül yoklamasının elektronik ortamda gerçekleştirileceğini de belirten Gür, “4 kişilik milletvekilliği aday listesinde kimlerin olması gerektiği sorulacak” dedi.

28. Dönem Milletvekilli aday adayları ile ilgili kanaatlerinin alınacağı temayül yoklamasının Bölge Koordinatör Milletvekillerinin gözetiminde gerçekleşeceğini vurgulayan Gür, “600’ün üzerinde delege, aday adayları için oy kullanacak. Sonuçlar ise anlık olarak genel merkezimizin sistemine düşecek. Aday adayların belirlenmesinde en önemli kriterlerden birisi olacak temayül yoklamasının sonuçları açıklanmayacak. Süreç listelerin teslim edileceği 8 Nisan’a kadar sürecek.”

Seçim sürecinde en önemli işlemlerden birinin de seçmen listelerinin askıya çıkarılması olduğunu söyleyen Gür, “Taslak takvime göre bugün seçmen listeleri askıya çıkartılacak. Başka kentlere göç eden depremzedelerimizin seçmen listelerinin askıya çıktığı süreçte oy kullanacakları adres için değişiklik yapma zamanı olacak. Depremzedeler seçmen listelerinin askıya çıktığı 20 Mart ile seçmen listelerinin askıdan indiği 2 Nisan’a kadar adreslerini güncelleyebilecek. Bu süre içerisinde hastalığı veya engel sebebi nedeni ile yatağa bağlı seçmenlerimiz için seyyar sandık başvurusunu İlçe Seçim Kurulu’na veya muhtarlıklara yapabilecekler. Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu (Aile hekimlerinden alınabilmektedir.) ve Seyyar Sandık Talep Formunu (ysk.org.tr’den temin edilmektedir.) ” açıklamasında bulundu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası