banner
Gündem

Akıllı Bisiklet İstasyonlarının sayısı 11’e yükseliyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüste hâlihazırda 8 olan Akıllı Bisiklet İstasyonu sayısını 11’e yükseltmek için hazırlık çalışmalarınınson aşamaya geldiğini söyledi. İstasyon sayısının bisikletlere olan talepler doğrultusunda..

Akıllı Bisiklet İstasyonlarının sayısı 11’e yükseliyor
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüste hâlihazırda 8 olan Akıllı Bisiklet İstasyonu sayısını 11’e yükseltmek için hazırlık çalışmalarınınson aşamaya geldiğini söyledi.

İstasyon sayısının bisikletlere olan talepler doğrultusunda arttığını ve düzenli olarak teknik bakımlarının yapıldığını ifade eden Rektör Şahin, günün her saatinde bisikletlerin kullanıma hazır olduğunu iletti.

Üniversitede bisiklet kullanımına olan ilginin ciddi biçimde arttığını ve her yıl kullanıcı sayısının yükseldiğini anımsatan Prof. Şahin, “Öğrencilerimiz, bisiklet kullanarak günlük yaşamlarına hareket kazandırmanın yanında, kampüs içi ulaşımlarını da ekonomik ve kolay bir hale getiriyorlar” dedi.

Bisiklet kullanımının hem doğa dostu hem de sağlıklı olduğuna vurgu yapan Şahin, dünyanın ve Türkiye’nin en çevreci kampüslerinden birisine sahip olan ASÜ’nün bu başarısında, bisiklet kullanımının çok önemli bir katkısının olduğunu belirtti. Kampüsteki yeni istasyonlar Tıp Fakültesi, Yurt binası ve Yeni Sosyal Tesis çevresine kuruluyor.

Şahin, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Öğrencilerimiz bisikletleri çok sevdi. Bizler de onların ilgi gösterdiği sistemi daha fazla geliştirmeye çalışıyoruz. ASÜ, bu konudaki çalışmalarıyla örnek bir noktadadır.” (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası