banner
Gündem

Akıllı sinyalizasyon sistemleri sayısı artıyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ulaşımla ilgili olan ‘Akıllı Kavşak’ projesi kapsamında kentte akıllı sinyalizasyon sistemlerinin sayısını artıracaklarını söyledi. Konuya dair açıklamalarda bulunan Dinçer, “Aksaray’ımız her geçen gün büyüyen,..

Akıllı sinyalizasyon sistemleri sayısı artıyor
banner

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ulaşımla ilgili olan ‘Akıllı Kavşak’ projesi kapsamında kentte akıllı sinyalizasyon sistemlerinin sayısını artıracaklarını söyledi.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Dinçer, “Aksaray’ımız her geçen gün büyüyen, göç alan buna paralel olarak araç yoğunluğu giderek artan bir şehir. Aksaray’ı geleceğe taşımak, hem zaman tasarruf elde etmek hem de araçların bekleme sürelerini kısaltarak daha az karbon salınımını sağlamak için gereklilikleri yerine getiriyoruz” dedi.

‘PROJEYLE TRAFİK AKIŞININ HIZLANMASI AMAÇLANIYOR’

‘Akıllı Kavşak’ projesi Atatürk Bulvarı üzerinde devreye alındı. Ali Ağa Cami yanındaki kavşakta hayata geçirilen akıllı kavşak uygulaması ile araç yoğunluğuna göre yollarda bekleyen araçlara geçiş önceliği tanınıyor. Araç trafiği gün geçtikçe artan Aksaray’da, bu sistemle kavşaklardaki araç bekleme süreleri azaltılarak trafik akışını hızlandırmak amaçlanıyor.

Kavşak noktalarına yerleştirilen sensörler yoğunluk durumuna göre sinyalizasyon sistemine uyarı gönderiyor. Yoğunluk hesabı yapılarak yoğun olan yönlere daha uzun yeşil süresi uygulanarak kavşaklardaki yeşil sürelerin optimizasyonu sağlanıyor. Bu sayede gereksiz yeşil ışık yakmanın önüne geçilip gecikme sürelerinde iyileşme sağlanarak vatandaşlara hızlı, yenilikçi ve doğa dostu bir ulaşım sunulması hedefleniyor. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası