banner
Gündem

Aksaray Barosu ‘Yasal sürecin takipçisi olacağız’

Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, geçtiğimiz günlerde 15 yaşında eski nişanlısı tarafından silahla vurularak öldürülen M.A. için ortak bir basın açıklamasında bulundu. Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Hakları..

Aksaray Barosu ‘Yasal  sürecin takipçisi olacağız’
banner

Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, geçtiğimiz günlerde 15 yaşında eski nişanlısı tarafından silahla vurularak öldürülen M.A. için ortak bir basın açıklamasında bulundu.

Aksaray Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Aslıhan Girgin tarafından komisyon adına yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Ülkemizde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri her gün katlanarak artmakta olan bir toplumsal yara halini aldı. 2022 yılının başından bugüne kadar 357 kadın katledilmiştir. Bu sayıya bir yenisinin daha eklendiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Üstelik kadın cinayeti olarak geçen bu vakada küçük bir kız çocuğundan bahsediyoruz.  Sokak ortasında henüz 15 yaşında olan bir kızın eski nişanlısı olduğu iddia edilen Muhammet K.tarafından silahla vurularak öldürüldüğü bilgisi basına yansımıştır. Haricen araştırmamız neticesinde M.A’nın 14 yaşında nişanlandırıldığı 4 ay sonrasında nişanı sonlandırdığı o günden katledildiği güne kadar şiddet mağduru olarak çeşitli zamanlarda kolluk kuvvetlerine faili şikâyet ettiği, tehdit ve şantaj suçu kapsamında Muhammet K’nin yargılamasının devam ettiği öğrenilmiştir. Kadınlar; sayıdan, siyah beyaz birer fotoğraftan, öldürüldükçe ismi gündem olan hashtaglerden ibaret değildir. Çocuk gelinler, toplumumuzun acı ve yüz karası bir gerçeğidir. Bunun bir gerçek olarak karşımıza çıkması yüreğimizi sızlatmaktadır. Bir çocuk hakkı ihlali olan 18 yaş altında çocuk evlilikleri, Türkiye’de en önemli sorunlardan biridir. Erken yaşta evlendirmeler, özellikle kız çocuklarını mağdur etmektedir. Çocuk yaşta evlenen kız çocukları sağlık ve eğitim başta olmak üzere temel insan haklarından yoksun kalmaktadır. M.A’nın katledilmesinin derin üzüntüsünü yaşarken katleden zanlının en ağır cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olacağımız kamuoyuyla paylaşıyoruz.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası