banner
Gündem

Aksaray Belediyesinin 2022 yılı hizmet karnesi  

Başkan Dinçer, yaptığı değerlendirmede şehir genelinde altyapıdan üst yapıya yapısal projelerden sosyal kültürel etkinliklere kadar birçok çalışmayı paylaştı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 2022 yılında Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen..

Aksaray Belediyesinin 2022 yılı hizmet karnesi  
banner

Başkan Dinçer, yaptığı değerlendirmede şehir genelinde altyapıdan üst yapıya yapısal projelerden sosyal kültürel etkinliklere kadar birçok çalışmayı paylaştı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 2022 yılında Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeleri değerlendirdi.Göreve geldiği günden bugüne kadar seçim öncesinde vaat ettiği projelerin birçoğunu hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Dinçer, 2022 yılının Aksaray için hizmet yılı olduğuna dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıllarda yapımına başlanılarak bu yıl içinde tamamlanan projelerden bahseden Başkan Dinçer, “Bu yıl trafik düzenlemeleri kapsamında akıllı sinyalizasyon çalışmalarımızı uygulamaya koyduk. Bu uygulamalarla trafik yoğunluğunda ciddi oranda azalmalar görüldü. Ayrıca şehrimizin yoğun olarak kullanılan Makas Kavşağı ve Atatürk Bulvarı’nın alt yapısını ve sıcak asfaltını yeniledikten sonra birtakım düzenlemeler yaptık. Bulvarlarımızda bazı noktalarda orta refüjleri daraltarak yolu genişlettik. Ulaşımı kolaylaştırmak adına yan çıkışlar ve kavşak noktaları yaptık. Bu çalışmamız vatandaşlarımız tarafından takdir ile karşılandı” dedi.

‘ŞEHRİMİZE DAHA NİCE PROJELER KAZANDIRACAĞIZ’

Geçen yıl başlatılan birçok yapısal projenin bu yıl içerisinde tamamlandığını, birçoğunun ise tamamlama aşamasına geldiğini söyleyen Dinçer, “Sevgi Evleri, Mahalle ve Kitap Konakları, Millet Bahçeleri, Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi, TAT Merkezi, Nakkaş Kadın Aktivite Merkezi ve Aratol Taziye Evi’ni tamamladık. Yapımına başladığımız ve önümüzde yıl içerisinde tamamlayarak hizmete alacağımız diğer projelerimiz ise Yeni Şehir Kabristanlığı, Selçuklu Külliyesi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Yeni Belediye Binası, Şehitlik Müzesi ve Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesidir. El ele, gönül gönüle şehrimize daha nice projeleri kazandıracağız” diye konuştu.

Dinçer, birçok tarihi yapının gelecek nesillere ulaştırılması için restorasyon çalışmaları kapsamına alındığını belirtti. 2022 yılı içerisinde tamamlanan çalışmalardan bahseden Dinçer,şöyle konuştu: “Hamza Baba Türbesi, Hashas Baba Türbesi, Melik Mahmut Gazi Hangahı, II. Kılıçaslan Türbesi ve Köşkü, Kalanlar Köprüsünü ve Bedriye Medresesi’nde aslına uygun olarak restore ettik. Pir Ali Sultan Türbesi’nde ise çalışmalarımız devam ediyor.”

‘TARİHİN EN KAPSAMLI ALT YAPI ÇALIŞMALARINA İMZA ATTIK’

Aksaray tarihinin en kapsamlı alt yapı ve yol çalışmalarının 2022 yılı içerisinde yapıldığını aktaran Başkan Dinçer,48 mahallede bulunan ana arterlerde, cadde ve sokaklarda toplam 148 bin ton sıcak asfalt serim yapıldığını kaydetti. Asfalt çalışmalarının yanı sıra alt yapıda da önemli faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Evren Dinçer, “Altyapının şehrin geleceği olduğunun farkında olarak 180 kilometre içme suyu, 80 kilometre asbest, 39 kilometre kanalizasyon ve 20 kilometre yağmur suyu hattı yaptık. Kesintisiz hizmet verme hedefimize bu yıl biraz daha yaklaştık” dedi.

‘EĞİTİCİ VE EĞLENCELİ BİR YILI GERİDE BIRAKTIK’

Yıl içinde düzenlenen başlıca sosyal ve kültürel etkinlikleri değerlendiren Dinçer, bisiklet, bilim, çocuk gibi birçok festival ile toplu sünnet şöleni, gurbetçi buluşmaları, şehir gezileri, tiyatro etkinlikleri, konserler, eğitici seminerler ve kurslarla vatandaşlara eğitici ve eğlenceli bir yıl geçirme imkanı sunduklarını söyledi.

2022 yılının belediye hizmetleri açısından çok verimli ve faydalı geçtiğine dikkat çeken Başkan Dinçer,  2023 yılında da hizmet seferberliğinin artarak devam edeceği belirtti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası