banner
Gündem

Aksaray ‘çok şiddetli kuraklık’ tehlikesi altında

AKSARAY BELEDİYESİ KURAKLIĞA KARŞI UYARILARINI YİNELEDİ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde güncel kuraklık haritalarını yayımladı. Yayımlanan 3 aylık kuraklık haritasında Aksaray’ın büyük bölümünün..

Aksaray ‘çok şiddetli  kuraklık’ tehlikesi altında
banner

AKSARAY BELEDİYESİ KURAKLIĞA KARŞI UYARILARINI YİNELEDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde güncel kuraklık haritalarını yayımladı. Yayımlanan 3 aylık kuraklık haritasında Aksaray’ın büyük bölümünün ‘Çok Şiddetli Kuraklık’ tehlikesi altında olduğu saptandı.

Standart Yağış İndeksi (SPI) metoduna göre hazırlanan 3 aylık haritada Aksaray’ın kuraklık durumu dikkat çekti. SPI esas olarak belirlenen zaman dilimi içinde ortalama yağış farkının standart sapmaya bölünmesi ile elde edilir. Aksaray, geçen yılın Ağustos ayından Ocak ayına kadar 6 aylık dönemi kapsayan haritada normal civarı ve hafif kuraklık olarak değerlendirilirken, son 3 aylık dönem temel alınarak hazırlanan harita ise “Çok şiddetli kuraklık” tehlikesi altında değerlendirildi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası