banner
Ekonomi

Aksaray ‘da Pancar Sökümü Sezonu Başladı

aksaray’daözelliklede eskil ve sultanhanı bölgesinde geniş bir alan üzerinde ekilibulunan pancar ekiminin sökümü başladı. Çiftçiler tarlarından söktükleri ilkpancarları teslim etmeye başlayacaklar. pancar için her üreticiye bir kotasistemi ve şeker oranına..

Aksaray ‘da Pancar Sökümü Sezonu Başladı
banner

aksaray’daözelliklede eskil ve sultanhanı bölgesinde geniş bir alan üzerinde ekilibulunan pancar ekiminin sökümü başladı. Çiftçiler tarlarından söktükleri ilkpancarları teslim etmeye başlayacaklar. pancar için her üreticiye bir kotasistemi ve şeker oranına göre fiyatı değişkenlik göstermektedir. aksaray’daüretilen şeker pancarının eskil ve sultanhanı bölgesinde pancar hasadıbaşladı.  köylerde de çiftçiler şekerpancarı eken çiftçiler, 5 gündür sökme işlemlerini yapıyor.  Çoğunlukla pancar söküm makineleri ileyapılıyor. traktöre bağlanan pancar söküm makineleri ile toplanan şekerpancarları traktörlerle çevre Şeker fabrikasına işlenmek üzere götürülüyor.Şeker pancarı üretmenin çok zor bir iş olduğunu belirten üreticiler,”Şeker pancarına adeta bir bebek gibi bakılması gerekir. Çapalanması,sulanması, sökülüp temizlenmesi çok zor bir süreç gerekiyor. bu nedenle pancaradevletin iyi bir fiyat vermesini bekliyoruz. pancarda verim iyi ama maliyetyüksek olduğu için çiftçi fazla bir şey kazanamıyor” diye konuştu.  pancar sökümünde önümüzdeki günlerde dahayoğun olması aksaray konya yolundaki çalışmalardan dolayı sürücülerin dahadikkatli olması gerekmektedir.”dedi. aksaray’daözelliklede eskil ve sultanhanı bölgesinde geniş bir alan üzerinde ekilibulunan pancar ekiminin sökümü başladı. Çiftçiler tarlarından söktükleri ilkpancarları teslim etmeye başlayacaklar. pancar için her üreticiye bir kotasistemi ve şeker oranına göre fiyatı değişkenlik göstermektedir. aksaray’daüretilen şeker pancarının eskil ve sultanhanı bölgesinde pancar hasadıbaşladı.  köylerde de çiftçiler şekerpancarı eken çiftçiler, 5 gündür sökme işlemlerini yapıyor.  Çoğunlukla pancar söküm makineleri ileyapılıyor. traktöre bağlanan pancar söküm makineleri ile toplanan şekerpancarları traktörlerle çevre Şeker fabrikasına işlenmek üzere götürülüyor.Şeker pancarı üretmenin çok zor bir iş olduğunu belirten üreticiler,”Şeker pancarına adeta bir bebek gibi bakılması gerekir. Çapalanması,sulanması, sökülüp temizlenmesi çok zor bir süreç gerekiyor. bu nedenle pancaradevletin iyi bir fiyat vermesini bekliyoruz. pancarda verim iyi ama maliyetyüksek olduğu için çiftçi fazla bir şey kazanamıyor” diye konuştu.  pancar sökümünde önümüzdeki günlerde dahayoğun olması aksaray konya yolundaki çalışmalardan dolayı sürücülerin dahadikkatli olması gerekmektedir.”dedi. 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası