banner
Siyaset

‘Aksaray demek istihdam demek’

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün illere göre istihdam sayılarını açıklamasıyla birlikte Mayıs ayı itibariyle Aksaray’daki iş sahibi olan kişi sayısı belli oldu. Kentte 18-29 yaş arası bin 720 genç özel..

‘Aksaray demek istihdam demek’
banner

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün illere göre istihdam sayılarını açıklamasıyla birlikte Mayıs ayı itibariyle Aksaray’daki iş sahibi olan kişi sayısı belli oldu.

Kentte 18-29 yaş arası bin 720 genç özel sektörde iş sahibi olurken, kayıtlı işsiz sayısı yılın aynı dönemine göre Mayıs ayında yüzde 29 azalarak 18 bin 557’den 13 bin 67’ye düştü. Aksaray’da iş sahibi olan kişi sayısı ise 3 bin 17 olarak açıklandı.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, 511 iş ilanı olduğunu dile getirerek “Aksaray demek, istihdam demek” dedi.

Aksaray’ın sanayi, hizmet ve inşaat sektöründe çağ atladığını belirten Aktürk, “Bakanlığımızın öncülüğünde ülkemizde özellikle gençlerin istihdam edilmesi ve işsizliğin önüne geçilmesi için yoğun çaba sarf ediliyor ve bu çabalar nihai güzel sonuçlar alıyor. Aksaray’ımızda bizlerde özellikle gençlerimizin ve kadınlarımızın istihdam edilmesine yönelik İŞKUR İl Müdürlüğümüzle beraber önemli çalışmalara imza atıyoruz. Son dönemlerde hem organize sanayisi gelişen, hem hizmet sektörü güçlenen hem de inşaat kenti olan Aksaray’ımızda yaptığımız çalışmaların sonucunu hızlı alabiliyoruz. Mayıs ayı itibariyle şehrimizde hem işsizlik sayısını düşürmenin hem de 3 bin 17 kişi ile bin 720 gencimizi iş sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman gelişen ve gelişimini sürdüren şehrimizde istihdamın artmasına dayalı çalışmalarımızı iş sektörlerinde devam ettireceğiz. Bu son istihdamla birlikte tekrar anladık ve ispatladık ki Aksaray demek, istihdam demek, Aksaray demek çalışma azminin her zaman var olduğu bir şehir demektir. Hedefimiz gelecek ay ve bundan sonraki süreçte işsizlik verilerini aşağıya çekmek ve gençlerimizi daha çok iş sahibi yaparak 5 bin istihdama ulaşmak. Bunun için her zamanki olduğu gibi yine var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası