banner
Asayiş

Aksaray Emniyeti’nden uyuşturucu ile mücadelede eğitim seferberliği

“EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE” VE “UYUMA” PROJELERİ AİLELERE ANLATILIYOR Aksaray Emniyet Müdürlüğü NarkoRehber ekipleri uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla, “En İyi Narkotik Polisi Anne” ve “UYUMA” projeleri kapsamında..

Aksaray Emniyeti’nden uyuşturucu ile mücadelede eğitim seferberliği
banner

“EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE” VE “UYUMA” PROJELERİ AİLELERE ANLATILIYOR

Aksaray Emniyet Müdürlüğü NarkoRehber ekipleri uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla, “En İyi Narkotik Polisi Anne” ve “UYUMA” projeleri kapsamında eğitim faaliyetleri yürütüyor.  Aksaray Emniyeti’nden yapılan açıklamada uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluk kuvvetlerin suç ile mücadelesi kadar, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesinin de kaçınılmaz bir durum olduğu vurgulandı.

BİZ DIŞARDA SİZ İÇERDE HEP

BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

Bu kapsamda Aksaray genelinde bilgilendirme ve eğitim seminerleri düzenlendiğinin ifade edildiği açıklamada; “En İyi Narkotik Polisi Anne, projesinin amacı bir taraftan uyuşturucu kullanılmasını önlemek, bir taraftan da uyuşturucuyla mücadelede güvenlik kuvvetlerimize tüm vatandaşlarımızın ve özellikle annelerimizin yardımcı olmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda Aksaray’da her platformda eğitim faaliyetleri devam etmektedir. Özellikle Aksaray’ın en işlek alanlarından olan alışveriş merkezlerinde, okullarda, Kuran kurslarında, Pazar ve diğer sosyal donatı alanlarında NarkoRehber ekiplerimiz tarafından sürekli olarak bilgilendirme seminerleri düzenlenmektedir. Çocuklarımızı korumak, onları bu zehirden uzak tutmak için bu mücadeleyi hep birlikte vermeliyiz. Emniyet güçlerimiz, dışarıda gençlerimizin çocuklarımızın bu zehre ulaşmasını engellemek adına çalışmalar yürütürken, ailelerimizin de içeride gençlerimizin ve çocuklarınızın davranışlarını izlemenizi, Emniyetle sürekli iletişim halinde olmanızı ve bu mücadelede kolluk kuvvetlerine kılavuzluk etmenizi istiyoruz. Sizlerin feraseti ve evlatlarınıza olan sonsuz sevginizle bu mücadeleyi başaracağımıza inanıyoruz” denildi.

‘UYUMA UYGULAMASIYLA

KOLAY İHBAR, ANINDA MÜDAHALE’

Seminerlerde “Uyuma” uygulamasının da anlatıldığının belirtildiği açıklama şu ifadelerle son buldu; “Gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen UYUMA Uygulaması aktif olarak kullanımdadır. UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığı ve toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmaktadır. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanmaktadır. Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmemesidir. Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlıyor. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaşlarımız, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunuyor. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletiliyor. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutuluyor.” Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası