banner
Gündem

Aksaray engelli istihdamında 7. sırada

İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ ALAN 22 ÖZEL ÖĞRENCİYE SERTİFİKALARI VERİLDİ. KENDİ İŞİNİN PATRONU 3 ENGELLİ VATANDAŞA İSE HİBE ÇEKLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE TAKDİM EDİLDİ Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,  ‘3 Aralık Dünya Engelliler..

Aksaray engelli istihdamında 7. sırada
banner

İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ ALAN 22 ÖZEL ÖĞRENCİYE SERTİFİKALARI VERİLDİ. KENDİ İŞİNİN PATRONU 3 ENGELLİ VATANDAŞA İSE HİBE ÇEKLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE TAKDİM EDİLDİ

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,  ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü, özel öğrenciler ve kendi işini kurmak için projeleri kabul edilen engelli vatandaşlarla pasta keserek kutladı.

Aydoğdu, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende özel çocuklar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Aydoğdu; özel bir gün için özel olarak bir araya geldiklerini ifade ederek, “Sizler bizim için çok değerli ve kıymetlisiniz. Sizin varlığınız her zaman bize güç veriyor. İyi ki varsınız, iyi ki hayatımızdasınız” dedi.

Proje kapsamında, Hacı Ömer Usluer Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerinden 22 özel öğrenciye; iş ve meslek danışmanları tarafından iş arama becerileri, özgeçmiş hazırlama, iş gücü piyasası hakkında bilgiler, kariyer planlama, 21. yüzyıl yetkinlikleri gibi konularda iş kulübü eğitimleri verildi. Vali Aydoğdu, eğitim programını tamamlayan özel öğrencilere sertifikalarını takdim etti. Aydoğdu daha sonra kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlar için hazırlanan hibe destekli projelerden yararlanmaya hak kazanan 3 vatandaşın 65 bin lira tutarındaki hibe çeklerini hak sahiplerine takdim etti. Vali Aydoğdu, farklı sektörlerde kendi işlerinin patronu olan vatandaşları da tebrik etti.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Mahmut Akkuş; Aksaray’da bin 100 engelli vatandaşın kamu ve özel sektörde çalıştığını, 2022 yılında 343 engelli vatandaşın yeni bir işe yerleştiğini belirtti. Akkuş, nüfusuna oranla Türkiye de engellilerin istihdamında Aksaray’ın 7. sırada yer aldığını toplamda 2 bin 653 engelli vatandaşa, iş arama ve meslek danışmanlığı eğitimleri verildiğini kaydetti. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası