banner
Gündem

‘Aksaray engellilerin özel olarak tercih ettiği bir şehir’

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Altıncı Danışma Kurulu Toplantısı, paydaş, kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kurul, geçmiş dönemde başlayıp tamamlanan projelerle 2023 yılında yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdi. Eğitim, sağlık, Ar-Ge,..

‘Aksaray engellilerin özel olarak tercih ettiği bir şehir’
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Altıncı Danışma Kurulu Toplantısı, paydaş, kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kurul, geçmiş dönemde başlayıp tamamlanan projelerle 2023 yılında yapılması planlanan çalışmaları değerlendirdi.

Eğitim, sağlık, Ar-Ge, araştırma, şehirle bütünleşme faaliyetleri gibi kapsamlı bir alanda değerlendirmeler yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, engelsiz yaşam ve üniversite-sanayi iş birliği konularına dikkat çekti. Türkiye’de nüfusun yüzde 12’sinin engelli bireylerden oluştuğunu ileten Şahin, engelliliğin hayatın herhangi bir döneminde herkesin karşı karşıya kalabileceği bir olgu olduğu söyledi. Daha evvelki yıllarda Aksaray’ın ve ASÜ’nün engellilerin de özel olarak tercih ettiği bir şehir ve üniversite olabileceğini söylediklerini anımsatan Prof. Yusuf Şahin, “Bu konunun çok boyutlu şekilde ele alınabileceğini ifade etmiştik. Türkiye’de 207 üniversite var. Bu üniversiteler arasında sadece 114’ü engellilik konusunda bir dosya hazırlayarak bayrak ve nişan ödüllerine başvuruda bulunabildi. ASÜ, 114 üniversite arasında birinci oldu. Bu, tüm şehrin standardını yansıtması bakımından önemli bir ölçü. Bizim en temel amacımız samimi şekilde çalışmak ve engelsiz yaşamın mümkün olabileceğine dair toplumsal farkındalık oluşturmak” dedi.

‘SANAYİYLE İŞ BİRLİĞİNİ DAHA ÇOK GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ’

Üzerinde durdukları bir diğer konunun ise üniversite-sanayi iş birliği olduğunu ve bu noktada yürütülen çalışmaların giderek geliştiğini kaydeden ASÜ Rektörü, ‘Ortak Eğitim Programı’nın ilgili iş birliği faaliyetlerinin en somut göstergesi olduğuna işaret etti. Sistemin şehirde ilgi gördüğünü ve benimsendiğini dile getiren Şahin, “Programı kamuda uygulayan ilk üniversiteyiz. Hem sanayicimiz hem de üniversitemiz bu hususta karşılıklı bir memnuniyet içinde” dedi. Öte yandan laboratuvar altyapısını sanayicilerin de işlerini kolaylaştıracak şekilde düzenlediklerini ve ciddi bir yatırım yaptıklarını kaydeden Rektör Şahin, şöyle devam etti: “Laboratuarlarımız altyapı olarak iyi durumda ve buradaki tüm imkânlar şehrimizin hizmetine amade. Sanayicimiz buraları daha aktif kullanabilir. Laboratuarlarımız ulusal ve uluslararası akredite konumda. Çeşitli kurumlarla protokoller imzaladık. Sanayi iş birliği konusunda belli bir mesafe kat ettik ve bizden beklentileri yerine getirmeye çalıştık. Elbette çok daha iyi noktalarda olmak istiyoruz ve bunu başarmak için çalışıyoruz.”

Yapılan açılış konuşmaları ve sunumların ardından kurul temsilcileri görüş ve önerilerini sıraladı. Danışma Kurulu rektör, rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, özel sektör temsilcileri ve öğrenci konseyi başkanından oluşuyor. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası