banner
Siyaset

‘Aksaray halkı değişimden yana’

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk, Aksaray Hayvan Pazarı’nda hayvancılıkla uğraşan vatandaşların problemlerini dinlemek için ziyaretlerde bulundu. Aksaraylı çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşları dinleyen Ertürk “Aksaraylı yirmi senedir..

‘Aksaray halkı  değişimden yana’
banner

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk, Aksaray Hayvan Pazarı’nda hayvancılıkla uğraşan vatandaşların problemlerini dinlemek için ziyaretlerde bulundu. Aksaraylı çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşları dinleyen Ertürk “Aksaraylı yirmi senedir her alanda olduğu gibi bu alanda da yalnız bırakıldı. Çiftçi üretebilsin diye iki adım öteden su getiremediler. Köyde geçimini hayvancılıktan sağlayan vatandaşlarımızı ağır maliyetler altında ezerek süt veren hayvanlarını kesmek zorunda bıraktılar. Ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da her iki alanda üretimi bitirdiler. Yeşil Aksaray diye ün salan Aksaray’ı ot bitmez bir hale getirdiler. Aksaray’ın köyü kasabası yirmi senedir Aksaray’dan oy alanlar için çökülecek rant kapısı, yok pahasına kapatılacak hazine arazisi olmaktan öteye gitmedi. Bir gidelim de şu bize senelerdir oy veren hayvancıyı bir dinleyelim, sorunlarına çözüm üretelim demediler. Hayvan pazarını gördülerse bir tek kurban bayramında görmüşlerdir” diyerek mevcut milletvekillerinin tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşları nasıl göz ardı ettiklerine değindi.

İlçelerdeki organize sanayilerin Millet ittifakı’yla tarım ve hayvansal sanayi üretiminde marka haline geleceğini söyleyen Ertürk, “Senelerdir Aksaray için, Aksaraylı tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız için ne yapabilirim diye üniversitelerin değerli hocaları ile çalışmalar yapıyoruz. Mevcut iktidarın vekilleri gibi, seçim zamanı tutulmayacak sözler vererek yaparız ederiz demiyorum. Yapacaklarımı ‘Büyük Aksaray Vizyonu’ proje kataloğumda da gördüğünüz gibi projelendirdim. İşe tarımsal sulama sorununu çözerek başlayacağım. Aksaray’ı yılın her mevsimi tarımsal üretimin süreceği, beraberinde hayvancılık projeleri ile şahlanacağı bir hale getireceğim. Tarımsal faaliyetlerin ayrılmaz parçası olan seracılığı şehrin yeni istihdam ve üretim kapısı haline getireceğim. Tarım ve hayvancılık birbirinden ayrılamayacak alanlar. Sen Aksaray’ın tarımsal sulama sorununu çözmezsen tarım olmaz. Tarım olmazsa hayvancılık olmaz. Hayvancılıkla uğraşan emektar köylümüz yem fiyatlarına yetişemez. Bunlar yirmi senede ne yaptılar? Türkiye’yi etini sütünü dışarıdan alan bir ülke konumuna getirdiler. Üreticiyi bitirdiler. Bu insanların geçim kapısı bu demediler. Ben 15 Mayıs’tan itibaren Hasan Dağı yöresindeki ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulumu için kamu-özel sektör iş birliği çalışmalarını başlatacağım” dedi.

Aksaray halkının değişimden yana olduğunu söyleyen Ertürk, “Aksaraylı her gittiğimiz yerde ‘değişim şart’ diyor. Her gittiğimiz yerde ‘Yeter artık bizi kurtarın’ diyor. Siz şimdi Aksaraylıdan hangi yüzle oy istiyorsunuz. Ne verdiniz? diye sormaz mı size vatandaş. Vatandaş sorarsa siz ne cevap vereceksiniz? Siz kendi beceriksizliklerinizi örtmek için çamur siyaseti yapıyorsunuz. Bir PKK türküsü tutturdunuz gidiyorsunuz. Bu iftira ile altılı masayı karalıyorsunuz ki iktidar değişmesinde yarattığınız enkaz görünmesin. Ama vatandaşlarımız sizin bu çamur siyasetinizi farkına varacak kadar akıllı. Altılı masa sadece altı partiden oluşuyor lakin Gaffar Okan katili HÜDAPAR birçok ilde AK Parti listelerinden seçime gidiyor. 14 Mayıs sabahı Aksaraylı yirmi senedir verdiği oyun hesabını sandıkta soracak. Artık yanlarında olacak, ne haldesiniz diye soracak ve kendilerine hizmet edecek milletvekilleri ile yani İYİ Parti Milletvekilleri ile yola devam edecek” diye konuştu.

İYİ Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk, gün boyu bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Hayvan Pazarı ziyaretinden sonra Ertürk, Aksaray Otobüs Terminalini, Kia Akçay Kardeşler firması, Yeniler Servis, değirmen makineleri üreten Çift kartal Fabrikası, Aksaray’ın süt ürünlerinde önemli bir yeri olan yerli firması Harzem süt ve süt ürünleri fabrikasını ziyaret etti. Özel Aksaray Hastanesinde doktorlar ve sağlık çalışanları ile bir araya gelen Ertürk sağlık camiasının beklentilerini dinleyerek fikir istişaresinde bulundu. 3M ROTA Eğitim Kurumlarını ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen geldi ve merak edilen soruları cevapladı. İlerleyen saatlerde ise Aksaray’a büyük istihdam sağlayan Mercedes firması fabrika çıkışında çalışanları ve servis şoförlerini ziyaret etti. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası