banner
Siyaset

‘Aksaray halkının milletvekili olacağım’

Millet İttifakı Aksaray Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler için saha çalışmalarını sürdürüyor. Esnafları, ilçe ve belde sakinlerini, merkezde yaşayan vatandaşları sürekli olarak ziyaret ettiğini, her..

‘Aksaray halkının  milletvekili olacağım’
banner

Millet İttifakı Aksaray Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler için saha çalışmalarını sürdürüyor. Esnafları, ilçe ve belde sakinlerini, merkezde yaşayan vatandaşları sürekli olarak ziyaret ettiğini, her fırsatta da ziyaret etmeye devam edeceğini aktaran Ertürk, 25 yılda Aksaray halkı ile siyasi görüş ve ideolojiden bağımsız bir kucaklaşma yaşadıklarını söyledi.

1998 yılından bu yana Aksaray’da yaşadığını, her daim halk ile temas halinde olduğunu söyleyen Ertürk, “Siyasette bazen aktif oldum bazen geri planda kaldım. Bununla birlikte daha çok yaptığımız ticaret işlerinde birçok kitleyle ve insanla bir arada olduk. Ben dostlarımı seçerken onların siyasi parti tercihleri ve ideolojik düşünceleri hiçbir zaman önemli olmadı. Dostlarımın karakter ve kişilikleri benim için her zaman önemli oldu. Bu minvalde farklı siyasi partilerde ve hatta üst düzey görevlerde bulunan birçok insanla yakın dostluklarımız oldu. Onlar hep şunu bildi. Ali Abbas Ertürk bir siyasi partiye mensuptur ama kör bir ideolojinin esiri olmamıştır. Beni yakından tanıyan herkes bunu çok iyi bilir. Kişilik, karakter, ahlak ve dürüstlük benim için en önemli kriterdir” dedi.

‘AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ SİYASETTEN YANAYIM’

Ziyaretlerinde her zaman Cumhuriyet Halk Parti’sinin bir ferdi olduğunu ve partisiyle iftihar ettiğini dile getirdiğini söyleyen Ertürk, Millet İttifakı Listesi’nde CHP’nin adayı olarak İYİ Parti listesinden milletvekili adayı olduğunu ve seçildiği zaman da Aksaray halkının milletvekili olacağını aktardı.

Bu birlikteliğin Türkiye’nin geleceğine yön vermek için güçlü bir demokratik yapılanma olduğunu söyleyen ve bu yapılanmanın içerisinde kendine yakışır bir şekilde, kendi kraterlerine has bir duruş sergilediğini ifade eden Ertürk,  siyaset anlayışının da ayrıştırıcı değil birleştirici olduğuna dikkat çekti. Cumhuriyetin değerleri başta olmak üzere birçok kriteri olduğunu söyleyen Ertürk, “CHP’li olmam beni başka insanlara karşı üstün kılmaz, benim için bu utanılacak bir durum da değildir. Benim kriterlerim vardır. Mustafa Kemal Atatürk önemli bir kriterimdir. Cumhuriyetin değerleri benim için önemli bir kriterdir. Milli birliğimiz ve üniter devlet yapımızın korunması benim için çok önemli bir kriterdir. Dış güçlere, yabancı ülkelere, terör örgütlerine karşı milli birlik oluşturmak benim kırmızı çizgilerimden bir tanesidir. İnsanların manevi duygularını dini değerlerine saygı duymak, insanların din vicdan özgürlüğünü savunmak benim kırmızı çizgimdir. Bu konularda taviz vermem. Demokrat bir insanım, karşı görüşe çok saygılı bir insanım. Bunu sahadaki görüşmelerimde görebilirsiniz. Sahada en çok gezen siyasetçiyim. Ama sahada vatandaşımızla tartışmamı hiç kimse görmez. İnsanların kimlikleri, aidiyetleri, sahip olduğu partiler onların zenginliğidir. Bir partide siyaset yapan kişinin bir yolsuzluğunu ortaya çıkardığımda o kişinin partisi yolsuzluk yapıyor diye aktarmam. O partiden falanca kişi yolsuzluk yapıyor derim.  Bizim toplum olarak en büyük hatamız, toplu olarak yaftalamaktır. Bir kişinin hatasını bir camiaya toplu olarak mal etmekten her zaman kaçınırım. Bir yanlış bir eksik, bir hata gördüğüm zamanda bunun üzerine giderim. Vatandaşlarımız sahadaki ziyaretlerimiz esnasında keşke bizim partimizden aday olsaydınız diyorlar. İYİ Parti listesinden adayım. Sanki 20 yıldır İYİ Parti’denmişim gibi bir sahiplenme söz konusu. Bunlar demek oluyor ki biz Aksaray’a ve Aksaraylıya güven vermişi” şeklindeki ifadelere yer verdi.

‘AKSARAY BENİ BİZİM ALİ OLARAK KABUL ETTİ’

Aksaray’da birçok vatandaşın kendisini mensubu olduğu partiden ayrı tuttuğunu bildiren Ertürk, “Daha samimi bakanlar bizim Ali dediler. Benim yaşam biçimim bu olduğu için hayat felsefem böyle olduğu için de bu 25 yılda Aksaraylıyla siyasi görüşümüzden ve ideolojimizden bağımsız bir kaynaşma kucaklaşma yaşadık. Bu da benim en önemli özelliğimdir. Her şeyden vazgeçerim ama Aksaraylıyla kucaklaşmaktan vazgeçmem. Milletvekili olduğum zamanda Aksaray halkının tamamının milletvekili olacağım” dedi. Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası