banner
Gündem

Aksaray’da herkes kitap okuyor

Kimi iskemlesini işyerinin önüne çekti, kimi basamaklara oturdu. Aksaray’da 09.20’de herkes kitap okudu Aksaray Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ‘Aksaray Okuyor’ projesi kapsamında; resmi ve özel tüm okullarda..

Aksaray’da herkes kitap okuyor
banner

Kimi iskemlesini işyerinin önüne çekti, kimi basamaklara oturdu. Aksaray’da 09.20’de herkes kitap okudu

Aksaray Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ‘Aksaray Okuyor’ projesi kapsamında; resmi ve özel tüm okullarda eş zamanlı kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Vali Hamza Aydoğdu, öğrenci, öğretmenler ile birlikte esnaflarda işyerlerinin önünde kitap okudu. Kitap okuma alışkanlığının arttırılmasına yönelik düzenlenen etkinlik öncesinde kent merkezindeki esnafları ziyaret eden Aydoğdu; kitap hediye ettiği esnaflardan yürütülen projeye 20 dakika boyunca kitap okuyarak destek olmalarını istedi. Vali Aydoğdu, etkinlik kapsamında Şehit Ali Er Anadolu Lisesinde öğrenci ve öğretmenlerle kitap okurken kitap hediye ettiği Eski Sanayi Caddesi esnafları 09.20’de eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliğe katılarak işyerlerinin önünde 20 dakika boyunca kitap okudu. Çevik Kuvvet Şubesine bağlı ekiplerde görev yaptıkları kent merkezinde kitap okuyarak etkinliğe destek verdi.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında kitap okuma etkinliğine katılan esnaflar, Aydoğdu’nun çağrısı üzerine bu anlamlı etkinliğe katıldıklarını söyledi. Aydoğdu da Şehit Ali Er Anadolu Lisesi 10-C sınıfında katıldığı okuma etkinliğinin ardından yaptığı açıklamasında her Perşembe farklı bir okulda bu etkinliği sürdüreceklerini söyledi.

Okumanın insanı dinlendirdiğini ve huzur verdiğini ifade eden Vali Aydoğdu; “Okumak hem kalbin, hem ruhun hem de insanın itibar kazanması demektir. Haftaya başka bir okulda olacağız. 20 dakika okuyacağız. 6 ay 1 yıl sonra herkeste okuma alışkanlığı ortaya çıkmış olacak. Okuyarak kendi kültürümüzü medeniyetimizi geçmişten bugüne taşıyarak geleceğe yürümemiz gerekiyor” diye konuştu.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası