Gündem

Aksaray heyetinden Yumaklı’ya ziyaret

Aksaray’da planlanan projelerin hayata geçmesi için Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Aksaray heyeti, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret etti. Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin..

Aksaray heyetinden Yumaklı’ya ziyaret
banner

Aksaray’da planlanan projelerin hayata geçmesi için Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Aksaray heyeti, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret etti.

Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, DSİ Şube Müdürü Ümit Ekinci ile İlçe belediye başkanlarından oluşan heyet, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı bakanlıkta ziyaret etti.

Aksaray heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aksaray’ın sahip olduğu geniş tarım arazisiyle İç Anadolu’nun önemli tarım şehirleri arasında yer aldığını dile getirdi.

‘AKSARAY’IN YENİ TARIM ODAKLI PROJELERİ VAR’

Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray’ın yeni tarım odaklı projeleri olduğunu ve jeotermal su kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Aksaray için önem arz ettiğini belirtti.

‘TARIMSAL ÜRETİM MİKTARI HER GEÇEN YIL ARTIYOR’

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray’ın bitki çeşitliliği konusunda üreticilerin alternatif tarım ürünlerine yöneldiğini ve tarımsal üretim miktarının her geçen yıl arttığını söyledi.

‘ÜRETİCİLERE TARIMDA ROL MODEL OLDUK’

Aksaray’ın sanayisiyle birlikte tarım ve hayvancılıkta son yıllarda önemli ivme kazandığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak üreticilere tarımda rol model olduklarını söyledi. Başkan Dinçer, Aksaray tarımının her geçen yıl geliştiğini sözlerine ekleyerek “Şehrimizde geniş ekim sahası olan çerezlik ayçiçeği, yonca, mısır, şeker pancarı ve patates üretiminde Türkiye’de ilk 10 arasında yer alıyoruz. Bizde Aksaray Belediyesine ait tarım arazilerine geçtiğimiz yıl ilk kez arpa ekimi yaptık. Arpaları, buğdaya ardından da una dönüştürerek yaklaşık 2 binin üzerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu yıl aynı arazimize ektiğimiz nohutları hasat ettik. Nohutları yine vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bunun yanında ekimini yaptığımız lavanta tarlamızdan bu yıl yine lavanta üretimi yaparak şehir ekonomisine katma değer sağlayacağız” dedi.

Toplantıya katılan ilçe belediye başkanları ise ilçelerinde yapmak istedikleri projeleri sıralayarak Bakan Yumaklı’dan destek talebinde bulundular. Toplantının ardından Aksaray heyeti, desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası