banner
Gündem

Aksaray istihdamda öncü

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2022 yılı 4. toplantısı Aksaray Valiliği toplantı salonunda Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak başkanlığında yapıldı. Aksaray’ın istihdam potansiyelinin konuşulduğu toplantıda, 2021 yılında yaklaşık..

Aksaray istihdamda öncü
banner

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2022 yılı 4. toplantısı Aksaray Valiliği toplantı salonunda Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak başkanlığında yapıldı.

Aksaray’ın istihdam potansiyelinin konuşulduğu toplantıda, 2021 yılında yaklaşık 7 bin kişilik istihdamın sağlandığı, 2022 yılının ilk on ayında ise yaklaşık 7 bin 497 kişilik istihdam edildiği bildirildi. Bir önceki yıla göre istihdamda Aksaray’da yüzde 30,3’lük (Erkek yüzde 15, Kadın yüzde 69,4) bir artış yaşandı.

TÜRKİYE’DE 4. SIRADA

Toplantıda çeşitli açıklamalar yapan Vali Yardımcısı Balak, “Ülkemizin kalkınma vizyonunu ortaya koyarak temel yol haritası olma niteliği taşıyan 11. Kalkınma Planı’nda 2019-2023 gençlerin istihdamına geniş yer verilmiştir. Böylelikle 11. Kalkınma Planı ile Ulusal Genç İstihdam Stratejisinin temel hedefi 2023 yılına kadar genç işsizliğin en az yüzde 17.8’e düşürülmesi ve gençlerin istihdam edilebilirliğinin arttırılmasıdır. Bu doğrultuda Aksaray Valiliği öncülüğünde; kurum ve kuruluşların iş birliğinde, İŞKUR koordinasyonunda gerçekleşen istihdam çalışmalarında 2022 yılında Aksaray genç ve kadın istihdamı bakımından nüfusa oranla Türkiye’de 4. sırada yer almaktadır. Benzer şekilde engelli istihdamında da Türkiye genelinde 5. sırada yer almıştır. Ayrıca genç nüfus potansiyel, Türkiye ortalamasının üstünde yer alan Aksaray genç istihdamında Türkiye 4’üncüsü ve engelli istihdamında Türkiye 5’incisi olarak yer almaktadır. Yılın ilk 10. ayında 15-29 yaş grubunda 4 bin 199 genç işe yerleştirilmiştir” şeklinde konuştu.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası