banner
Gündem

Aksaray istihdamda öncü iller arasında

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2023 yılı 1. Olağan Toplantısı yapıldı. Toplantıda Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy ilçelerinde açılması planlanan yeni organize sanayi bölgeleri ve yine şehre kazandırılan diğer..

Aksaray istihdamda öncü iller arasında
banner

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2023 yılı 1. Olağan Toplantısı yapıldı. Toplantıda Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy ilçelerinde açılması planlanan yeni organize sanayi bölgeleri ve yine şehre kazandırılan diğer yeni yatırımlarla birlikte istihdamda önemli artışlar kaydedildiği belirtildi.

Aksaray’ın işsizliğin ortalamasını düşüren öncü illerden olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak Aksaray’da 2022 yılında 9 bin 106 kişilik istihdam gerçekleştirildiğini söyledi.

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla hem istihdama katkı sağlandığı hem de ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik eğitim faaliyetleri düzenlendiğini ifade eden Balak, ‘’2022 yılında gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda işgücü piyasasının ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 644 kişiye İşbaşı Eğitim Programı (İEP) düzenlendi. 43 kişi İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursu (MEK) olmak üzere toplamda 687 kişi mesleki deneyim ve tecrübe kazandırılarak istihdam edilmiştir. 2022 yılında İŞKUR aracılığıyla 5 bin 892’i erkek, 3 bin 214 kişi kadın olmak üzere toplamda 9 bin 106 kişi işe yerleşmiştir. Bir önceki yıla göre kadın istihdamında yüzde 58’lik, (Erkek İstihdamında yüzde 24,3’lük toplam istihdamda yüzde 34,5’lik) bir artış yaşanmıştır’’ dedi.

AKSARAY KADIN VE GENÇ İSTİHDAMINDA 6. SIRADA

Aksaray’ın kadın ve genç istihdamında da öncü illerden olduğunu söyleyen Balak, “Aksaray Valiliği öncülüğünde; kurum ve kuruluşların iş birlikteliğinde, İŞKUR koordinasyonunda gerçekleşen istihdam çalışmalarında 2022 yılında Aksaray genç ve kadın istihdamı bakımından nüfusa oranla Türkiye’de 6. sırada yer almaktadır. Benzer şekilde engelli istihdamında da Türkiye genelinde Aksaray 7. sırada yer almıştır. Ayrıca Genç Nüfus Potansiyel, Türkiye ortalamasının üstünde yer alan Aksaray genç ve kadın istihdamında 6.’lığın yanı sıra ‘Ne Eğitimde Ne De İstihdamda’ olan (NEET – Not in Employment, Education or Training) engellilerin istihdamında Türkiye 3.sü olarak başarılı iller arasında yer almaktadır. 2022 yılında 15-29 yaş grubunda 5 bin 30 genç işe yerleştirilmiştir” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası