Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen ‘Reflektör Tak Görünür Ol’ projesi kapsamında, traktörlerin karıştığı trafik kazalarının önlenmesi, azaltılması ve römorkların görünürlüğünün arttırılması amacıyla bilgilendirme ve farkındalık faaliyetlerine aralıksız devam ediliyor. Bu..
Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen ‘Reflektör Tak Görünür Ol’ projesi kapsamında, traktörlerin karıştığı trafik kazalarının önlenmesi, azaltılması ve römorkların görünürlüğünün arttırılması amacıyla bilgilendirme ve farkındalık faaliyetlerine aralıksız devam ediliyor.
Bu kapsamda, Trafik Jandarması tarafından Güzelyurt İlçesi Ihlara Beldesi mülki sınırları içerisinde bulunan traktör sürücülerine; traktör ile römorklarda takılı olması zorunlu olan ve özellikle trafikte römork takılı traktörlerin gece şartlarında daha rahat fark edilmesini sağlayan flaşörlü lamba ve üçgen reflektör eğitimi verildi. Ayrıca 2001 yılından sonra üretilen traktörlerde zorunlu olan ve devrilme esnasında sürücünün traktörün altında kalarak zarar görmesini engelleyen koruma çerçevesinin (ROPS) önemi hakkında da bilgilendirme yapıldı.
Jandarma ekipleri eğitim kapsamında römorklara üçgen reflektör taktı. Sürücülere traktör kullanımında güvenlik konulu broşür dağıttı.
Konuyla ilgili jandarmadan yapılan açıklamada “Tarım araçlarının karışmış olduğu kazalarının en aza indirilmesi ve çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerini güvenli bir şekilde yürütmeleri için bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarımıza hassasiyetle devam edilecektir” denildi. (Haber Bülteni)
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)