banner
Gündem

Aksaray protokolünden Berat Kandili mesajı

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Dinçer, mesajında; Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Gecesinin tüm İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini diledi. Aksaray Belediye Başkanı Evren..

Aksaray protokolünden Berat Kandili mesajı
banner

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Dinçer, mesajında; Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Gecesinin tüm İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini diledi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Dinçer mesajında, “Berat gecesi af, mağfiret ve aydınlanma gecesidir. Yaratan’ın affına sığınarak bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de iyi bir fırsattır. Ramazan’ı Şerif’in müjdecisi olan Berat gecesi gibi mübarek gecelerin tüm faziletinden nasiplenerek; devletimizin ve milletimizin gayretleriyle huzurlu, sağlıklı ve mutlu günlere yeniden kavuşacağımıza yürekten inanıyorum. Bu mübarek gecenin aramızdaki dayanışmayı, birlik ve beraberliği daha da güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Bu duygularla, bu mübarek gecenin başta ülkemiz olmak üzere, tüm İslam alemine ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum. Cenab-ı Allah’ın milletimizi her türlü afet ve musibetten esirgemesini temenni ediyorum. Bu gece de yapacağımız ibadetlerin ve  duaların kabul olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. Tüm hemşehrilerimin, ülkemizin ve İslam âleminin mübarek Berat Kandili’ni yürekten kutluyorum” dedi

ŞAHİN, ‘BERAT KANDİLİ TOPLUMSAL DAYANIŞMA RUHUNU GÜÇLENDİRİR’

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Ramazan Ayının habercisi olan Berat Kandilini kutlayan yazılı bir basın açıklaması yaptı. Şubat ayında meydana gelen depremler nedeniyle zor bir dönemden geçildiğini ancak Allah’ın izni, Devlet ve milletin el birliği ile afetin yaralarının hızla sarılmaya çalışıldığını kaydeden Rektör Şahin, Berat Kandili gibi müstesna günlerin acıları hafifleten, umutları dirilten ve karanlıkları aydınlatan özellikler içerdiğini söyledi. Berat Kandilinin insanları hem toplumsal hem de bireysel olarak dönüştüren kutlu bir süreç olduğuna işaret eden Rektör Şahin, “Manevi olarak kendimizi yeniden inşa etmeye dair pek çok vesileler içeren Berat Kandili birliğin ve beraberliğin gücünü hissetme, sabır ve şükrün anlamını özümseme ve yeni bir umutla ilahi ikramlara kavuşmaktır. İnananlar için çok değerli ikram, ilham ve ihsanlarla dolu olan böylesi bir günü ibadet, dua ve şükürle geçirmeli, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeli ve umutları yükselten niyazlarda bulunmalıyız” dedi.

Şahin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Kandilin, depremden etkilenen bölgelerdeki kardeşlerimiz başta olmak üzere, insanlığın tüm sıkıntılarının ve dertlerinin çözümüne vesile olmasını diliyoruz.”

‘BERAT KANDİL’İNE ERİŞMENİN HUZUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’

AK Parti Aksaray İl Başkan V. Av. Mehmet Ali Koyuncu, Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

Berat Kandil’ine erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İl Başkan V. Av. Mehmet Ali Koyuncu, “Hasretle gözlediğimiz mübarek Ramazan ayının ilk habercisi Berat Kandili’ne bir kez daha erişmenin huzuru içerisindeyiz. Berat Kandili, hatalarımızı ve kusurlarımızı düzeltmek, toplumsal ve bireysel sorumluklarımızı hatırlamak, Rabbimizin rahmet ve mağfiretine nail olmak için bir fırsattır.Birliğimizin ve beraberliğimizin iyice pekiştiği, komşuluk ve kardeşlik ilişkilerimizin daha da kuvvetlendiği; merhamet, şefkat ve yardımlaşma duygularının yoğunluk kazandığı bu kutlu zaman dilimlerinde, özellikle depremden etkilenen kardeşlerimize dualar etmeli, onların acılarını hissetmeli, paylaşmanın ve dayanışmanın faziletine ortak olmalıyız. İnşallah bu zor günleri de birlik, beraberliğimiz ve kardeşliğimizle atlatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek gecenin Ülkemiz ve bütün Ümmet-i Muhammed’i her türlü bela ve musibetlerden muhafaza buyurmasını, merhamet, sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyor, Aksaraylı hemşehrileriminve İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum.” (Haber Bülteni)

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası