banner
Gündem

Aksaray protokolünden Ramazan ayı mesajları

11 ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte Aksaray protokolü kutlama mesajı yayınladı. RAHMET VE BEREKET İKLİMİ RAMAZAN AYI Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ramazan-ı şerifin manevi iklimine girildiğini söyledi…

Aksaray protokolünden Ramazan ayı mesajları
banner

11 ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte Aksaray protokolü kutlama mesajı yayınladı.

RAHMET VE BEREKET İKLİMİ RAMAZAN AYI

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ramazan-ı şerifin manevi iklimine girildiğini söyledi. Aydoğdu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Hayatımıza sayısız güzellikler katan rahmet, bereket, bağışlanma, arınma ve huzur mevsimi on bir ayın sultanı Ramazan ayını idrak edecek olmanın huzuru içerisindeyiz. Ramazan, yaşadığımız bu zor günleri rahmetiyle sarıp sarmalamaya, yaralılarımıza şifa, dertlilerimize deva, kalplerimize muhabbet, hanelerimize huzur, gönüllerimize safa olmaya geliyor. Yaşadığımız afetlerle mahzun olan gönüllerimiz, bu ayın rahmetiyle esenliğe kavuşacak. Ramazanın diriltici, yenileyici soluğu bizlere bir bahar serinliği bahşedecek İnşallah. Kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı manevi bir atmosfer ve Yüce Allah’ın bizlere lütfettiği büyük bir nimet olan Ramazan ayını, yorulan ruhlarımızı teskin etmek, bunalan gönüllerimize inşirah vermek, özümüze ve fıtratımıza yönelerek hayatımızın iman, kulluk ve güzel ahlak ekseninde muhasebesini yapmak, Rabbimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızı hatırlamak için Ramazan-ı şerifi eşsiz bir nimet, emsalsiz bir imkân bileceğiz. Değerli hemşerilerim, bu duygu ve düşüncelerle, gelişiyle gönüllerimizi aydınlatan rahmet ve bereket iklimi Ramazan ayının; birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma içerisinde kardeşliğimizin pekiştiği, afet yaralarını sardığımız bir Ramazan olması temennisiyle; kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize ve tüm Müslümanlara hayırlar getirerek yeryüzünün selamet ve sekinetine, bütün insanlığın huzuru ve iyiliğine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Sağlık, sıhhat, afiyet, hürriyet ve istiklal içerisinde nice Ramazanlara kavuşmak dileğiyle Sevgili hemşerilerime selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

KAŞLI ‘HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN’

Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı ise yaptığı yazılı açıklamada, “Rahmet, bereket ve huzur iklimi Ramazan ayının gölgesi üzerimize düşmüş, artık neredeyse saatlerle ifade edebileceğimiz kadar kısa bir zaman kalmıştır. Mübarek Recep ve Şaban aylarını geride bırakarak, rahmet, mağfiret ve bereket ayına girmiş olduk.Oruç ibadetinin yerine getirildiği bu mübarek ay birçok güzellikleri barındırır, kutlu bir misafir gibi heyecanla karşılanır, hüzünle uğurlanır. Gecesi ayrı güzel gündüzü ayrı güzeldir. Teravihi, iftarı, sahuruyla, nice güzellikler getirir kendi dünyamıza. Ramazan, darda kalmışların, bilhassa yoksulların ve çaresizlerin halinden anlama ayıdır. Ramazan; paylaşım, yardımlaşma ve dayanışmadır. Bu hasletlerin yaşanmasına vesile olan bu mübarek ayda sofralarımızı ve gönüllerimizi ihtiyaç sahiplerine açmayı unutmamalı ve Rabbimizin rahmetine nail olmalıyız.Bu duygu ve düşüncelerle; Cenab-ı Hakkın rahmet kapılarının açıldığı Mübarek Ramazan ayının ülkemize, milletimize, Aksaray’ımıza ve Türk-İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diler, bu mübarek ayı; birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü duyguları içerisinde geçirmek ümidiyle ‘Hoş Geldin ya Şehr-i Ramazan’ diyorum” diye konuştu.

ŞAHİN ‘RAMAZAN, İLAHİ BİR HEDİYEDİR’

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, gönül dünyasını zenginleştiren, bireysel ve toplumsal dönüşümün kapılarını açan ve çok daha geniş bir pencereden hayat hikâyesine anlam kazandırmaya vesile olan Ramazan Ayına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.Ramazan ayının bir yanıyla bireyin kendisini diğer yanıyla da toplumu kapsayan derinlikli özellikler içerdiğini kaydeden Şahin, her iki açıdan da müspet bir dönüşüme ilham olacak kıymetli bir iklime girildiğini vurguladı. Ramazan’ın, bireyleri kendine dönme, hayat telaşı içinde unutulan değerleri anımsama, vicdani bir muhasebe yapma ve etrafında olup bitenlere mana çerçevesinden bir kere daha bakma gibi özellikleriyle etkilediğini kaydeden Prof. Şahin, “Gündelik telaşlar kimi zaman durup düşünme ve farkına varma gibi süreçleri kaçırmaya sebep olabiliyor. Ramazan ayı, kendi iç dünyamıza dönmemiz için önemli bir vesile ve bireyin iç dönüşümünün toplumsal bir karşılığı da var. Kardeşinin derdiyle dertlenme, ihtiyaç sahiplerini gözetme, hoşgörü, paylaşma, sorunlara çare arama… Tüm bu hasletler hem kişisel dünyamızı geliştiriyor hem de topluma dönük sorumlu tarafımızı ortaya çıkartıyor” dedi. Bu süreçte Kur’an’ın ve Peygamber Efendimizin mesajlarını daha iyi anlamaya çalışmanın ve kulluğun bir yansıması olan ibadetlere titizlik içinde yaklaşmanın önemine de değinen Şahin, “Böylesi kıymetli bir süreci en iyi biçimde değerlendirmeli, ilahi ikramın farkına varmalı ve hayat okumalarımızı geliştirmeliyiz” dedi.

Yaşanan deprem felaketleri münasebetiyle buruk bir sevinç yaşandığını da dile getiren Şahin, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Depremin yaraları Devlet ve milletin el birliği ile sarılıyor. Ramazan’ın, bu sıkıntılı günlerin atlatılabilmesine vesile olmasını diliyoruz. ASÜ ailesi başta olmak üzere, tüm şehrimizin, ülkemizin ve İslam âleminin mübarek Ramazan ayı kutlu olsun.”

DİNÇER; ‘RAMAZAN RAHMET VE BEREKET AYIDIR’

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş vesilesi olan mübarek Ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi dünyamızda müstesna bir yere sahip olan bu mübarek aya bizleri kavuşturduğu için Rabbimize hamd-ü senalar ediyorum. Sevgi ve merhamet kapılarının ardına kadar aralandığı Ramazan ayını; özünde yer alan yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla, dua ve ibadetlerimizle layığıyla idrak edebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Ülke olarak son günlerde yaşadığımız önce deprem ardından sel gibi felaketler içimizde büyük bir burukluk oluşturmuştu. Binlerce vatandaşımızı afetlerde kaybetmenin hüznünü yaşadığımız günlerde gelen mübarek Ramazan’ı Şerif-in hep birlikte manevi huzurunu yaşayacağız. Şehrimizde ve deprem bölgesinde ramazan ayını en güzel şekilde idrak etmek için birçok sosyal ve kültürel organizasyonlar planladık. Ülke olarak yaşadığımız bütün bu afetlerden sonra tüm Müslümanlara bir nimet olarak gönderilen Ramazan ayının acılarımızı sarmaya vesile olacağına inanıyorum. Bu vesileyle başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Ramazan-ı Şerif ayını kutluyorum. Ramazan’ın tüm insanlığa huzur, barış, kardeşlik ve esenlikler getirmesini diliyor, sevdiklerimizle bir arada sağlık ve sıhhat dolu bir bayrama ulaşmamızı temenni ediyorum” dedi.

‘GÜZELLİKLERİ HAYATIMIZIN HER ANINDA HİSSETMELİYİZ’

MHP Aksaray İl Başkanı Av. Mustafa Çölkesen ise Ramazan ayına ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çölkesen mesajında, “Dua, ibadet ve yardımlaşma günlerini uhdesinde bulunduran mübarek Ramazan ayına ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi vardır. Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içinde yer almış ve oruç tutulması bu ay içinde farz kılınmıştır. Bu müstesna günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını çok iyi idrak etmeli ve bu güzellikleri hayatımızın her anında hissetmeliyiz. Nefislerin terbiyeye tabi tutulduğu bu manevi huzur ayında ihtiyaç sahiplerini sevindirmeyi unutmayalım. Dua kapılarının sonuna kadar açıldığı bu ayda mutlu ve sağlıklı günlere kavuşmak için Cenab-ı Allah’a dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm müslümanların ve Aksaray’lı hemşehrilerimizin mübârek Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Bu mübârek ayın ve mübârek gecelerin tüm sıkıntıların sona ermesine vesile olmasını, hepimize sevgi, bereket ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Dualarımızın kabul olması dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası