banner
Gündem

Aksaray SGK’da EYT yoğunluğu

EYT düzenlemesi sonrası Aksaray’da vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren SGK önünde yoğunluk oluşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT’de yaş şartı olmayacağını ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını..

Aksaray SGK’da EYT yoğunluğu
banner

EYT düzenlemesi sonrası Aksaray’da vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren SGK önünde yoğunluk oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT’de yaş şartı olmayacağını ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını açıklaması üzerine Aksaray’da SGK’da yoğunluk yaşandı. Düzenlemede SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmadan şartları sağlayan herkesin emeklilik hakkından faydalanabileceği de açıklandı. Milyonlarca insanı sevindiren bu açıklama sonrası vatandaşlar prim günlerini hesaplatmak için SGK binalarına başvurdu.

‘EYT MUTLULUĞU VAR’

Yapılan düzenlemenin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu söyleyen 3 çocuk babası Soner Varlı(47), “Uzun zamandır EYT konusunun çözülmesini bekliyordum. Yeni yıla sayılı günler kala bu güzel haberi aldık. SGK ile görüştüm. Her şeyim tamam, 7 ay sonra emekli olmaya hak kazanıyorum. Cumhurbaşkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin. Buraya sabah 8’de buraya geldim. Gerçekten çok yoğunluk var. Herkes bir telaş içerisinde. Aksaray’da şu anda EYT mutluluğu var” dedi.

‘EMEKLERİMİZ HEBA OLMADI’

50 yaşındaki Ahmet Yumuşak ise, “EYT için geldim, köyde çiftçilikle uğraşıyorum. 1994 yılında başlayan tarım sigortam var. Şu anda Bağ-Kur’dan 9 bin günü doldurdum ve emekliliğe hak kazandım. İnşallah yeni yılda emekli olacağım. Burada bir yoğunluk var, sağ olsun SGK çalışanları işimizi kısa sürede çözüyorlar. Kısmı taksitlendirme, askerlik ve doğum borcu yatıranlar var. Cumhurbaşkanımız bize bu imkanı tanıdı ve emeklerimizi heba etmedi. Çok sevinçliyiz” diye konuştu.  Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası