banner
Gündem

Aksaray tarımsal üretim ve hayvancılıkta merkez konumda 

6. uluslarasi tarim ve hayvancilik fuari aksaray”da açildi aksaray”da 6.”sı düzenlenen ‘uluslarası tarım ve hayvancılık fuarı” açılış töreni için aksaray”a gelen tarım ve orman bakan yardımcısı ebubekir gizligider, ilk olarak vali hamza aydoğdu ve belediye başkanı..

Aksaray tarımsal üretim ve hayvancılıkta merkez konumda 
banner

6. uluslarasi tarim ve hayvancilik fuari aksaray”da açildi

aksaray”da 6.”sı düzenlenen ‘uluslarası tarım ve hayvancılık fuarı” açılış töreni için aksaray”a gelen tarım ve orman bakan yardımcısı ebubekir gizligider, ilk olarak vali hamza aydoğdu ve belediye başkanı dr. evren dinçer”i ziyaret ederek kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. belediyenin yürüttüğü projelerin isabetli olduğunu söyleyen gizligider, düzenlenen fuarların tarım ve sanayi sektör temsilcileri ile üreticilerin buluşmasına olanak sağladığını ifade etti.

 

 

ziyaretlerin ardından gizligider ve beraberindekiler, kapalı pazar yeri”nde düzenlenen 6. uluslararası tarım ve hayvancılık fuarının açılış programına katıldı.

gizligider, burada, tarım ve orman bakanlığı olarak suyun içinde yüzen balıktan, gökte uçan kuşa kadar her şeyden sorumlu olduklarını söyledi.

 

‘pandemİ sÜrecİ Üretİmİn Önemİnİ gÖsterdİ”

 

bu kadar geniş bir alanı türkiye”nin başarılı bir şekilde yürüttüğüne dikkati çeken gizligider, şöyle konuştu: "türkiye olarak son yıllarda neredeyse ortalama 5-6 kat büyüdük. avrupa”da birçok alanda üretim anlamında birinciyiz. ancak halen bizim yapmamız gereken işler var. artık nitelikli büyümeye geçeceğiz. Özellikle geçtiğimiz 2 yıl yaşadığımız pandemi sürecinde üretimin ne kadar önemli olduğunu anladık. artık üretmezseniz yoksunuz. paranız olsa da alamıyorsunuz. Önce üreteceğiz. dünyanın en büyük teknoloji devletleri afrika”dan ve başka yerlerden arazi satın alıyor. yani bu demek oluyor ki düşünmek için bile önce tok olacağız. Önce kendi topraklarımıza hâkim olacağız ve bunları verimli kullanacağız. yeni dönemde inşallah tarımla teknolojiyi çok sık şekilde zikredeceğiz."

 

‘çİftçİlerİmİz yeter kİ Üretsİn, eksİn, dİksİn”

gizligider, 2023″te ülke genelinde belirli ürünlerde çiftçinin ürününü garantiye alacaklarını ifade etti. bu modelin bazı avrupa ülkelerinde uygulandığını vurgulayan gizligider, sözlerine şöyle devam etti:  " çiftçi garanti olarak ne kadar kazanacağını bilecek. İnişler, çıkışlar gibi dalgalanmalar neticesinde zarara da uğramayacağını bilecek. çiftçilerimiz yeter ki üretsin, eksin, diksin devletimiz sonuna kadar arkanızda. sizleri ve bizleri birtakım korkulara sürüklemeye çalışanlar var. bizim buğday noksanımız değil fazlamız var. bizim et noksanımız yok et fazlamız var, şeker noksanımız yok fazlamız var. türkiye sadece kendi kendine yeten bir ülke değil. türkiye tarım ihracatında da çok önemli bir ülke. türkiye son 20 yılda birçok alanda yaklaşık 6 kat büyüdü."

 

‘aksaray ÜrÜnlerİ tÜrkİye”nİn her yerİnde”

vali hamza aydoğdu ise edirne”den kars”a kadar türkiye”nin her yerindeki, evlerde ve sofralarda aksaraylı çiftçilerin ürettiği ürünlerin yer aldığını söyledi. aksaray, tarımsal üretimde türkiye”nin zirve illerinden birisi olduğunu hatırlatan aydoğdu, "bu zirve yürüyüşü hızla devam edecektir. fuarımızda çiftçilerimizin alet ve makine üreticileri, tohum ve gübre, hayvancılık ekipmanları, alternatif enerji ve gıda sektöründeki bütün gelişmeleri görebilecekleri bir alan oluşturulmuştur. burada amacımız çiftçilerimizin modern tarım, alet ve ekipmanlarıyla tanışmaları, geleneksel tarımla teknolojiye entegre edecek işlerinde kolaylık sağlamak ve emeklerini değerli kılmaktır. fuarın ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

‘tarim ve hayvancilikta ÖncÜ bİr Şehİrİz”

belediye başkanı dr. evren dinçer, aksaray”ın tarım, hayvancılık ve sanayisiyle hep birlikte entegre olduğu orta anadolu”nun önemli şehirlerinden birisi olduğunu söyledi. aksaray”a tarım, hayvancılık imalat sanayisinde ciddi anlamda yatırımlar aldığını belirten dinçer, aksaray tarımında modern altyapısıyla üretim çeşitliliğinin her geçen yıl arttığına dikkat çekti.  (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası