banner
Gündem

Aksaray tek yürek oldu

Aksaray halkı Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan iki büyük depremin ardından depremzedelere yardım için kenetlendi. Kimileri hayvanlarını satarken kimi ise kışlık odunlarını bağışladı. Çocuklar ise harçlıklarını..

Aksaray tek yürek oldu
banner

Aksaray halkı Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan iki büyük depremin ardından depremzedelere yardım için kenetlendi. Kimileri hayvanlarını satarken kimi ise kışlık odunlarını bağışladı. Çocuklar ise harçlıklarını gönderip mektuplarıyla akranlarını teselli etti.

BÜYÜKBAŞ HAYVANINI BAĞIŞLADI

Türkiye, asrın felaketi sonrası tek yürek oldu. Depremin acısını hissedenler, yardıma koştu. Onlardan biri de Karkın köyünde yaşayan çiftçi Murtaza Işıklı oldu. Ahırında bulunan büyükbaş hayvanını  satarak depremzedelere yardım eden Işıklı, kazancını Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesine teslim etti.

‘DEPREMİN YARALARINI EL BİRLİĞİ İLE SARACAĞIZ’

Karkın köyü İmamı Kemal Bulut’un 6 yaşındaki kızı Reyyan Su Bulut ise, depremde etkilenen depremzedeler için kumbarasını bağışladı. Reyyan Su Bulut, “Kumbaramdaki 423 liramı bağışladım. Depremin yaralarını el birliği ile yardımla aşacağız” dedi.

ORTAKÖY İLÇESİNDEN DEPREMZEDELERE 110 KOYUN

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Ortaköy Kaymakamlığına depremzedelere ulaştırılması için 110 koyun bağışladı. Ortaköy ilçesinde yaşayan vatandaşlar depremzedelere yardım kampanyası başlattı. Kampanya kısa sürede büyüdü. Kampanyaya 7’den 70’e herkes destek verdi. Gönüllüler ve Tarım Müdürü ekipleri 110 adet küçükbaş hayvan deprem bölgelerine yardım edilmek üzere toplandı.

İMECE USÜLÜ ODUN SEFERBERLİĞİ

Helvadere Beldesinde yaşayan vatandaşlar deprem bölgesine belediye öncülüğünde odun kampanyası başlattı. Vatandaşlar kampanyaya imece usulü ile destek verdi. Kesilen ve çuvallanan odunlar deprem bölgesine tırla gönderildi. Belde halkının odun kampanyası dondurucu soğuk havada yürekleri ısıttı.

KUMBARASINI GÖNDERDİ

Aksaray’da depremzedeler için kurulan yardım toplama merkezlerine 7 yaşındaki Faruk Hüseyin Tozak da destek verdi.

Tozak kumbarasının içerisine bir not iliştirdi ve şu sözlere yer verdi: “Biliyorum sizin açınızı tarif etmek mümkün değil. İnanın sizin kadar olmasa da içimiz kan ağlıyor. Kendime keşke diyorum. İmkânım olsa da bir taşta ben kaldırsam. Belki bir ses duyarım ve birinin kurtulmasına sebep olurum. Deprem bölgelerin de çalışan görevliler, halkımız ve dünyanın her bölgesinden yardım eden kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Çekiçler köyünde yaşayan 1 sınıf öğrencisi Tozak, Türk bayrağına sarılı kumbarasını Kahramanmaraş’taki depremde zarar gören vatandaşlara ulaştırılması için imam İlhan Demir’e teslim etti. Demir, Tozak’ın emanetini Aksaray Valiliği bünyesinde kurulan toplanma alanına teslim etti.

JANDARMANIN YOLUNU KESTİ

Merkeze bağlı tatlıca köyünde devriye atan jandarma ekipleri köyden dönüş yaptıkları esnada 8 yaşındaki Ahmet Eymen Bağcı tarafından durduruldu. Bağcı, yolunu kestiği jandarma ekiplerine kumbarasında biriktirmiş olduğu harçlıklarını vererek depremzedelere ulaştırılmasını istedi.

Bağcı’nın emanetini alan ve bölgeye ulaştırılmasının sağlanacağını söyleyen jandarma ekipleri; “Türkiye’nin 10 ilinde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinde, yaraları sarmak ve her türlü ihtiyaçları karşılamak için gece gündüz demeden tüm imkân ve kabiliyetleriyle görev yapan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri “Yardım ve destek faaliyetlerine aralıksız devam ediyoruz” dedi. Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası