banner
Gündem

Aksaray’a ve Türkiye’ye verilen sözler tutulmadı

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Aksaray’a ve Türkiye’ye verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. 2011 yılında yapılan seçimlerde Türkiye ekonomisinin dünya sıralamasında 17’nci sırada olduğunu aktaran Erel, “AK Parti’nin..

Aksaray’a ve Türkiye’ye verilen sözler tutulmadı
banner

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Aksaray’a ve Türkiye’ye verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. 2011 yılında yapılan seçimlerde Türkiye ekonomisinin dünya sıralamasında 17’nci sırada olduğunu aktaran Erel, “AK Parti’nin hedefi dünyanın en büyük 10’uncu ekonomisinden biri olmaktı, maalesef olamadı. AK Parti’nin yönettiği Türkiye, dünya ekonomileri arasında bugün 21’inci sıradadır” dedi.  Enflasyonun kat kat arttığını, işsizlik oranının arttığını, ihracat hedeflerine ulaşılamadığını belirten Erel; Aksaray’a verilen sözlerin de bir türlü yerine getirilmediğini aktararak, “Otoyol uzunluğu 7 bin 500 kilometreye çıkarılacak denildi ama bu sadece 3 bin 500 kilometrede kaldı. Bölünmüş yol hedefi 2023 için 36 bin 500 kilometreydi ancak bu hedefe ulaşmak mümkün olmadı. Bölünmüş yol derken, Aksaray ile Ortaköy arasında 30 kilometrelik bölünmüş bir yol hikâyesi var, yılan hikâyesine döndü; maalesef, on beş senedir defalarca ihale yapılmasına rağmen, her yere para bulunmasına rağmen Ortaköy ile Aksaray arasındaki sadece 30 kilometrelik yolu yapmadınız. Ortaköylü ve Aksaraylı hemşehrilerimiz iki ay sonra bunun hesabını sandıkta sizden soracaklar, bundan haberiniz olsun” dedi.

Yoksulluk ve istihdam oranlarında da beklenenin olmadığını vurgulayan Erel, “Yoksulluk oranı yüzde 10’un altına inecek dediniz ancak 2023 yılında hedeflenen oran yüzde 10 seviyesinin altında değildi. Kayıt dışı istihdam yüzde 15’in altına inecek dediniz, bugün oran yüzde 29 civarında. Doktor sayısı 200 binin üzerine çıkarılacak dediniz, 12 yılda 200 binin üzerine çıkarılması hedeflenen doktor sayısı 144 binlerde kaldı.  İstanbul, dünya finans merkezleri sıralamasında iyi bir yere gelecek iddianız vardı, 2011 yılında 62’nci sırada iken günümüzde 64’üncü sırada. Yine yerli uydu yapacağız dediniz, yerli uçaklar üreteceğiz dediniz, 2023 yılı için en önemli projemiz Türk milletini bir arada buluşturan, birleştiren millet ile devlet arasında en güzel sözleşme olacak olan Anayasa yapacağız dediniz ama maalesef yapamadınız. Yani AK Parti’nin hayalleri ile Türkiye’nin gerçekleri çok farklı. Hele günümüze baktığımızda, vatandaşın temel ihtiyaç maddelerinden etin 300 lira, peynirin 200 lira, sütün 25 TL civarında olduğunu düşünürsek Türkiye’nin gerçekleri AK Parti’nin yaşadığı ülkeyle veya yaşadığı ortamla maalesef örtüşmüyor” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası