banner
Gündem

Aksaray’da 14 Mayıs Eczacılar günü kutlandı

14 mayıs eczacılık günü dolayısıyla aksaray”da tören düzenlendi. aksaray eczacı odası başkanı fatih Özçifçi ile beraberinde ki 15 temmuz milli İrade meydanı”nda atatürk anıtına çelenk sundu. ardından saygı duruşunda bulunularak..

Aksaray’da 14 Mayıs Eczacılar günü kutlandı
banner

14 mayıs eczacılık günü dolayısıyla aksaray”da tören düzenlendi. aksaray eczacı odası başkanı fatih Özçifçi ile beraberinde ki 15 temmuz milli İrade meydanı”nda atatürk anıtına çelenk sundu. ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal marşı okundu.

düzenlenen törende konuşan fatih Özçifçi, “34. bölge aksaray-kırşehir eczacı odası yönetim kurulu olarak tüm meslektaşlarımızla beraber bugünü kutlamanın kıvancını yaşıyoruz. buradan; toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunulması ve daha iyi bir sağlık ortamının tesisi için yoğun çaba sarf eden tüm meslektaşlarımın 14 mayıs eczacılar gününü canı gönülden kutluyorum. ayrıca bu yıl odamızın kuruluşunun 30. yılı. bu özel günde odamıza katkı sunan tüm başkan ve yöneticilere sarf ettikleri özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum. covid-19 pandemisi net bir şekilde göstermiştir ki; eczacılar kolay erişilebilirliğiyle birinci basamak olan sağlık hizmetini en güzel şekilde yerine getirmiştir. kronik hastalığı olan raporlu hastaların ilaçları, reçetesiz olarak eczanelerden karşılanarak yoğunluk azaltılmaya çalışılmıştır. bilimsel bilgilendirmeler, salgına karşı tedbirleri sürekli hatırlatarak umudu hep canlı tutmuştur. Öyle ki salgının ilk günlerinde sadece aksaray”da 135 eczanemizden 708 bin adet maskeyi 141 bin 600 vatandaşımıza ücretsiz olarak ulaştırmış ve halk sağlığının korunmasına destek vermiştik. yine salgının yoğun günlerinde eczacılar hastalarımızın grip aşısına ücretsiz ulaşmasında aktif görev almıştır. covid-19 aşıları ile ilgili sürekli doğru ve bilimsel bilgilendirme yaparak pandeminin seyrinin değişmesine katkı sağlamıştır” dedi.

Özçifçi, “bazı ilaç firmaları sgk”nın belirlediği kamu kurum iskontolarını uygulamaktan kısmen ya da tamamen vazgeçmektedir. söz konusu firmaların keyfi olarak yaptıkları bu uygulamanın faturası, aradaki fiyat farkını ödemek zorunda kalan hastalarımıza çıkmaktadır. bu durum özellikle kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın cebinden yüksek tutarlarda fiyat farkı çıkmasına yol açmaktadır. diğer yandan vatandaşlarımız, fark çıkarmayan ilaç talep etse dahi sgk”nın ödeme politikası, bazı ilaçlarda hastaların her koşulda fiyat farkı ödemesine sebep olmaktadır. kuşkusuz bu durum hastalarımız için çok ağır bir yük demektir. konunun tarafları sgk ile ilaç firmaları olmasına rağmen, yaşanan sorun eczacılar ile hastaları karşı karşıya getirmektedir. gerekli çözüm, sgk ve ilaç firmaları tarafından sağlanmalı ve hastaların mağduriyeti acilen giderilmelidir” şeklinde konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası