banner
Gündem

Aksaray’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Aksaray’da, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Vali Hamza Aydoğdu,..

Aksaray’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
banner

Aksaray’da, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Vali Hamza Aydoğdu, gazilerin şehitlerle birlikte bağımsızlığın nişaneleri arasında olduğunu söyledi. Vatan sevgisi, şahadet ve gaza ruhu, Türk-İslam kültürünün en güçlü ve akla ilk gelen unsurları olduğunu belirten Vali Aydoğdu; şöyle konuştu: “Dünyada, Anadolu toprakları kadar sinesinde şehit ve gazi barındıran, onların mübarek kanları ile sulanan başka bir coğrafya yoktur. Bizden başka hiçbir milletin kültüründe ‘Ölürsek Şehit, Kalırsak Gazi’ gibi toplumun her kesiminde karşılık bulmuş bir anlayış da yoktur. Bu husus, bağımsızlığa ve cihada verdiğimiz önem kadar, üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının kıymeti ve düşmanlarımızın çokluğu ile de alakalıdır” dedi.

Muharip Gaziler Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ da yaptığı konuşmasında gaziliğin ömür boyu taşınacak bir şeref olduğunu, bununda ancak Türk Milletinin bağrından çıkan Mehmetçiklere mahsus bir durum olduğunu söyledi.

Dağ konuşmasında; “Bilindiği gibi Mehmetçik kelimesi tamamen biz Türklerin sinesinde ve hafızasında mahfuzdur. Muhammed ismine hürmeten Mehmet ismini kullanan milletimiz peygamber ocağı kabul edilen ordumuzdaki askerlere de Mehmetçik demiştir. Türk Milleti, gazisine ve şehidine her zaman saygılı olmuştur. Bu saygı kıyamete kadar ilelebet devam edecektir. Ebediyete intikal eden tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd eder, hayattaki gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler dilerim” dedi.

Tören öğrencilerin şiirler okuması ile devam ederken Vali Hamza Aydoğdu gaziler ve aileleri ile selamlaşarak bir süre sohbet etti. Törenin ardından Vali Hamza Aydoğdu ve beraberindeki heyet Aksaray Şehitliğini ziyaret etti. Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından şehit mezarlarına gül bırakıldı. (Haber Bülteni)

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası