banner
Gündem

Aksaray’da 2 yılın ardından cemaatle ilk kez teravih namazı kılınacak.

pandemi de iki yılın geride kalmasının ardından camilerde cemaatle ilk kez teravih namazı kılınacak. aksaray İl müftüsü hasan hüseyin güller, kent genelinde camilerin ramazan ayına hazır olduğunu söyledi. ramazan ayının..

Aksaray’da 2 yılın ardından cemaatle ilk kez teravih namazı kılınacak.
banner

pandemi de iki yılın geride kalmasının ardından camilerde cemaatle ilk kez teravih namazı kılınacak.

aksaray İl müftüsü hasan hüseyin güller, kent genelinde camilerin ramazan ayına hazır olduğunu söyledi. ramazan ayının 2 nisan cumartesi günü başlayacağını belirten İl müftüsü hasan hüseyin güller, “salgın hastalık nedeni ile iki yıl aradan sonra ilk kez teravih namazlarımızı cemaatimizle birlikte kılacağız. ramazan”ın ilk gününde nasılsak, son gününde aynı şekilde hiç eksilmeden ve azalmadan cemaatimizle birlikte eda edeceğiz. aksaray merkezde debbağları cami ile geylani vakfı camiinde hatim ile teravih namazı kılınacak. teravih namazlarını hatim ile kılmak isteyen kardeşlerimiz bu namazlara iştirak edebilirler” dedi.

 

 

‘İbadetlerİn ramazan ayinda yapilmasi farzdir”

ramazan ayının kur”an ayı olduğunu ifade eden güller, “bu ayı diğer zamanlardan farklı kılan en özelliği, kur”an-ı kerim, ramazan ayının kadir gecesi”nde indirilmeye başlanmasıdır. bizlerde bu mübarek ayda kur”an ile meşguliyetimizi daha fazla artırmalıyız. ramazan ayı boyunca tüm cami ve kur”an kurslarımızda görevlilerimiz tarafından mukaveleler okunacak. tüm halkımızı bu okunacak mukavelelere davet ediyorum. bu ayda oruç tutulup, teravih namazlarının kılınması, fitre sadakasının verilmesi ve zekât ibadetinin yerine getirilmesi lazım. oruç, zekât ile fitre ibadetlerinin ramazan ayında yapılması farzdır. zekât ibadeti yıl içerisinde de yapılabilir fakat biz sevabı bol olduğu için ramazan ayında verilmesini tercih ediyoruz” dedi.

 

 

zekat ve fİtreler İhtİyaç sahİplerİne ulaŞtiriliyor

türkiye diyanet vakfı ve aksaray müftülüğünün zekat ve fitre yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada köprü görevi gördüğünü kaydeden güller, “türkiye diyanet vakfı tarafından 2021 yılında 80 milyon zekat ve fitre gelir yurt içinde ve yurt dışında 2 milyon insanımıza ulaştırıldı. Şehrimizde ise 400 bin liraya yakın zekat ve fitreyi şehrimizdeki ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencileri ulaştırdık. biz bu hizmeti görmeye bu yılda talibiz. yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız müftülük ve camilerimize başvurabilirler. yardımlarımız yapılan araştırmalar sonucunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası