banner
Gündem

Aksaray’da ağaçlandırma faaliyetleri devam edecek

DİNÇER, ‘GELECEK NESİLLERE  EN GÜZEL MİRAS AĞAÇTIR’ Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın tekrar Yeşil Aksaray kimliği kazanması için birçok bölgede ağaçlandırma faaliyetleri üzerinde hassasiyetle durduklarını söyledi. Yeşil alanların artırılması ile ilgili..

Aksaray’da ağaçlandırma faaliyetleri devam edecek
banner

DİNÇER, ‘GELECEK NESİLLERE  EN GÜZEL MİRAS AĞAÇTIR’

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın tekrar Yeşil Aksaray kimliği kazanması için birçok bölgede ağaçlandırma faaliyetleri üzerinde hassasiyetle durduklarını söyledi. Yeşil alanların artırılması ile ilgili birçok çalışma yürüttüklerini belirten Dinçer, 100 bin ağaç dikerek rekor kırdıklarını aynı zamanda 2023 yılında ise toplamda 200 binden fazla ağacı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Geçtiğimiz yıllarda dikilen fidanların tutma oranının yüksek seviyede olduğunu ifade eden Dinçer, “Ağaçlandırma çalışmalarında Aksaray’ın iklim şartları ve toprak yapısına uygun fidanlar tercih ediyoruz. Bizim en büyük arzumuz şehrimizin tekrar ‘Yeşil Aksaray’ olarak anılmasını sağlamak. Aksaray’ımızın daha güzel ve yeşil olmasını istiyoruz. Bunun için önem verdiğimiz konuların başında yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmaları geliyor. Şehrimizin mevcut oyun ve dinlenme parkı sayısını artırdığımız gibi millet bahçelerimizle herkesin daha güzel vakit geçirebilecekleri ve daha mutlu olabilecekleri parklar ve yaşam alanları inşa ediyoruz. Diğer yandan farklı bitkilerin yetiştirilmesi noktasında Aksaray Belediyesi olarak elimizdeki tüm imkânları halkımız için seferber ediyoruz. Kendi seralarımızda yetiştirdiğimiz mevsimlik çiçek ve süs bitkileriyle şehrimizin dört bir yanını donatıyoruz. Aksaray’ı daha da güzelleştirmek adına benzer projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda yeni hedefimiz 200 bin ağaç ve fidanı toprakla buluşturmak. Yeni sezonun başlamasıyla ağaçlandırma çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor. Çünkü gelecek nesle bırakacağımız en değerli miras doğal bir çevre ve ağaçtır” dedi. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası